V Bombaji zabíjel obří billboard, nevydržel nápor větru. Úřady hlásí nejméně 14 mrtvých

Nejméně osm lidí zahynulo a 64 utrpělo zranění při pádu obřího billboardu v Bombaji (13. 5. 2024).

V Bombaji zabíjel obří billboard

Nejméně 14 lidí zemřelo po pádu obřího billboardu, který se zřítil při pondělní bouři v indické Bombaji. Dalších více než 74 bylo zraněno. Od rána na místě pokračují záchranné práce. Informují o tom indická média.

Prudký vítr, který spolu s přívalovým deštěm v pondělí udeřil na západoindické velkoměsto, způsobil pád billboardu na několik domů a čerpací stanici na východním předměstí Bombaje. Konstrukce měřila podle policie 70 na 50 metrů a uvěznila okolo stovky lidí. Nejméně 47 lidí se záchranářům podařilo během noci z pod billboardu zachránit. Nemocnice už podle místních úřadů propustily 31 zraněných.

K TÉMATU: Autobusu s maturanty v Asii selhaly brzdy. Jízda smrti stála život 11 lidí

Policie podle médií obvinila firmu vlastnící billboard z několika trestných činů. Podle zdrojů listu Times of India stál obří poutač na místě bez potřebných povolení.

Záběry, které se objevily na sociálních sítích, ukazují, jak se vysoký billboard chvíli chvěje ve větru, než povolí a zřítí se na zem. Problémy byly i na dalších místech města, když se například zřítil parkovací výtah a zranil několik lidí.

Bombajské letiště kvůli nárazovému větru dočasně přerušilo lety. Patnáct spojů bylo odkloněno a provoz byl přerušen zhruba na hodinu, uvedla tisková agentura ANI.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Británie začne migranty posílat do Rwandy, projekt vyjde na 14 miliard korun

Tagy: