Babišův vzkaz ze záhrobí, temnota a pesimismus. Komentátoři zhodnotili projev šéfa hnutí ANO

Komentátoři Martin Schmarcz (vlevo) a Thomas Kulidakis (vpravo)

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš svůj novoroční projev zvládl, byť obsahově nepřekvapil, hodnotil komentátor CNN Prima NEWS Thomas Kulidakis. Jednalo se prý o reálný popis situace. Jeho kolegu Martina Schmarzce však zaskočilo pesimistické aranžmá videa – to podle něj působilo tak, že politik mluví ze záhrobí.

„Profesně šlo o dobře natočený projev. Překvapila mě i Babišova čeština, jde vidět, že její učení bere vážně,“ usmíval se Kulidakis. Obsahově ho však slova šéfa ANO nepřekvapila. „Jednalo se o klasickou a důslednou práci opozice, během které předseda hnutí konstatoval fakt, že životní úroveň poklesla,“ pronesl.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Korecký: ODS musela u Pavlova projevu skřípat zuby. Prezident v něm podpořil TOP 09 a STAN

Kulidakis naopak zkritizoval komunikační strategii vlády, podle níž prý každý, kdo nesouhlasí s jejími kroky, „jede Babišovu propagandu“.

Schmarzc se domnívá, že diváci slyšeli především projev opozičního poslance, který odráží předvolební zájmy. „Na celé řeči mě nejvíc zarazilo aranžmá. Vypadalo to, že mluví ze záhrobí. Všechno bylo tmavé a černé. Tým mu nejspíš poradil, aby působil takto děsivě,“ uvažoval v pořadu Zprávy Plus.

„Premiér zvolil mírný optimismus, zatímco Babiš děsivý pesimismus,“ připomněl Schmarcz i projev premiéra Petra Fialy.

Kulidakis hovořil i o překvapivém momentu v pořadu 360° na CNN Prima NEWS, kde se navzájem chválili političtí rivalové. „V novém roce mimo jiné potěšilo, když se ministr dopravy Martin Kupka (ODS) shodnul s bývalým ministrem průmyslu Karlem Havlíčkem (ANO) na výstavbě dálnic a ocenil v tomto ohledu práci předchozí vlády. Je znát, že když se zcela ohlédne od stranických rozdílností, tak se alespoň největší subjekty dokážou dohodnout,“ dodal.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kalousek si počká, až TOP 09 prohraje. Pak do toho šlápne a předvede své fígly, míní Jelínek

Tagy: