Pod 30 °C, ale bez deště. Meteorologové předpovídají výraznější déšť až na sobotu

I když by teploty v následujících dnech neměly překročit hranici 30 °C, Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) předpovídá spíše letní počasí. To bude doprovázeno srážkami i bouřkami. V neděli by se pak mělo vyjasnit.

Ve středu bude převážně oblačno, během dne se místy objeví i přeháňky, ojediněle i bouřky. Odpoledne a večer ale začne od západu srážek ubývat, částečně i oblačnosti. „Nejnižší noční teploty klesnou k 17 až 13 °C, nejvyšší denní teploty vystoupají k 21 až 26 °C,“ avizuje ČHMÚ na webu.

Čtvrtek bude jasný až polojasný, během dne postupně oblačný. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 14 až 10 °C, nejvyšší denní teploty pak mezi 24 až 28 °C,“ předpovídají meteorologové.

pátek by podle ČHMÚ mělo být oblačno až zataženo, ojediněle s deštěm a přeháňkami. Nejnižší noční teploty klesnou k 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty se dostanou k 25 až 29 °C.

Také v sobotu by mělo být oblačno až zataženo, na většině území se objeví déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Později večer ale začne srážek ubývat. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C.

Dnes bude převažovat oblačná obloha a přes den se přidají místy přeháňky, které budou zejména v jihovýchodní polovině...

Posted by Český hydrometeorologický ústav on Tuesday, July 26, 2022

neděli pak ČHMÚ předpovídá polojasno až jasno, přechodně až oblačno. „Nejnižší noční teploty klesnou k 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 23 až 27 °C,“ dodává ČHMÚ. Podobné teploty meteorologové předpovídají i pro následující dny.

Tagy: