Rodina před Štědrým dnem pohřbila ubodanou 12letou dívku. Rakev zdobily dojemné snímky

Ve čtvrtek se v Liverpoolu konal pohřeb dvanáctileté Avy Whiteové, která byla na konci listopadu ubodána při svátečním rozsvícení vánočního stromu v centru Liverpoolu. Pozůstalí vzpomínali na dívku v oblečení s potisky v podobě jejích fotografií a rakev ozdobili rodinnými snímky. Vyšetřovatelé obvinili z vraždy čtrnáctiletého chlapce.

Smuteční hosté se v předvečer Štědrého dne sešli v liverpoolské metropolitní katedrále, aby zavzpomínali na zesnulou Avu, která byla po útoku v centru města 25. listopadu převezena do dětské nemocnice Alder Hey, kde podlehla bodným zraněním.

Pozůstalí nesoucí pestrobarevnou rakev zdobenou snímky měli na sobě barevné oblečení a trika s fotografiemi zemřelé dívky. Podle webu Daily Mail otec zemřelé školačky Robert Martin po pohřbu veřejnosti poděkoval za trvalou podporu a laskavé vzkazy a dary.

Mnoho lidí vzdalo hold zavražděné dívce již na začátku měsíce. Rodina, přátelé a další lidé se shromáždili v ulici Church Street poblíž místa, kde se incident stal. Na pietní akci vypustili stovky balonků, některé ve tvaru písmene A. Část návštěvníků, stejně jako hosté čtvrtečního pohřbu, přišla oblečena v triku či mikině s fotografií zemřelé dívky.

Pachatel dívce bodl nůž do krku a utekl

Místní koroner André Rebello při zahájení vyšetřování uvedl, že dívku na akci někdo bodl zezadu do krku. Z vraždy byl následně obviněn čtrnáctiletý chlapec, jehož jméno nesmí být z právních důvodů zveřejněno. Podle slov Rebella zemřelou identifikovala její matka Leanne Whiteová.

Dne 1. prosince začal s chlapcem soudní proces. Nezletilý hoch si vyslechl obvinění liverpoolského korunního soudu prostřednictvím videopřenosu. Při čtvrthodinovém slyšení reagoval pouze proto, aby potvrdil své jméno.

„Ava se 25. listopadu zúčastnila slavnostního rozsvěcení světel v centru Liverpoolu. Přibližně v půl deváté večer se nacházela na náměstí Williamson Square a následně šla do ulice Church Street. Tam došlo k incidentu, při kterém byla bodnuta do krku,“ popsal Rebello tragickou událost při slyšení v soudní budově Gerarda Majella v Liverpoolu.

Soudce Andrew Menary QC uvedl, že slyšení o obhajobě a přípravě na soudní proces se bude konat 18. února příštího roku. Případ zařadil na 16. května a uvedl, že řízení bude pravděpodobně trvat dva až tři týdny.

Tagy: