Policie spustila palbu na zločince, který zajal 12letého chlapce. Kulky zabily oba

Policie v USA začala střílet na zločince, který držel 12letého rukojmího

Policisté stříleli na zločince, který si vzal za rukojmí 12letého chlapce

V nevadském městě Henderson došlo ke krvavé přestřelce. Policie začala pálit na zločince, který držel jako rukojmího 12letého chlapce Josepha Hawatmeha. V nastalém chaosu zemřeli po střelném zranění jak útočník, tak chlapec. Není dosud jasné, zda dítě omylem trefila policie, nebo zda ho zavraždil agresor. Policisté nyní zveřejnili záběry z měsíc starého zásahu.

Přestřelce předcházelo násilné vloupání. Útočník jménem Jason Neo Bourne vnikl do jednoho z bytů v domě, kde podle deníku New York Post sám bydlel. Tam Bourne zřejmě zavraždil Josephovu matku a také hospodyni, která v domě pracovala. Rovněž postřelil chlapcovu sestru. 12leté dítě nakonec vzal jako rukojmí a vyběhl s ním na ulici.

Na místo rychle dorazila přivolaná policie. Zločinec, který se údajně považoval za superpadoucha Banea z komiksu o Batmanovi, se naneštěstí policistům nevzdal bez boje. Zvedl do vzduchu zbraň a zamířil na hlavu 12letého chlapce.

Celý incident zachytila kamera připevněná na těle jednoho ze zasahujících těžkooděnců. Na videu je slyšet, jak kdosi zavolal: „Střílejte, jestli musíte, ale hlavně nesmíte trefit toho…“ Zoufalý hlas pak přerušila ostrá střelba.

V nastalém chaosu projektily usmrtily jak zločince, tak i 12leté dítě. Není jasné, zda chlapce zabili policisté, či útočník. „Usmrcení dítěte zavinilo chování podezřelého. Policisté nemohli neštěstí zabránit,“ uvedla policie v Hendersonu.

Motiv útočníka je nejasný. Policisté zveřejnili video ze zásahu přesně měsíc poté, co k přestřelce došlo. Tragédie se stala 3. listopadu.

Tagy: