Policie chytá kamiony, které předjížděním brzdí provoz na dálnici. Řidičům sází tučné pokuty

Policisté se zaměřili na předjíždění kamionů.

Problémy s kamiony na dálnici

Dva vedle sebe jedoucí kamiony na dálnici umějí zdržet i rozčílit. Jejich řidiči ignorují zákazy a předjíždějí se. Policisté v několika krajích se to snaží omezit a rozdávají pokuty. V Jihomoravském kraji od nového roku potrestali již stovky řidičů, uvedla ve svém vysílání televize CNN Prima NEWS.

Jihomoravští policisté vyrazili do akce proti neukázněným řidičům kamionů. Dálnice D1 i D2 mají totiž kolem Brna vymezené úseky, ve kterých se kamiony přes den navzájem nesmí předjíždět. Do akce se zapojily i vrtulníky a speciálně upravená auta. „Myslel jsem si, že zákazy jsou jen na D1. Nedával jsem na to pozor a předjel jsem jeden kamion. Myslím, že to bylo čtyři a půl tisíce,“ řekl jeden z řidičů kamionu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Praha chystá revoluci v pravidlech parkování. Ať si majitelé větších aut připlatí, říká Hřib

Od začátku letošního roku mohou policisté řešit tyto přestupky přímo na místě. A „kasička“ se pomalu plní. Podobných přestupků totiž jen na jižní Moravě odhalili stovky. „Od počátku letošního roku přistihli přes 400 provinilých řidičů, kterým udělili pokuty v souhrnné výši téměř 1,9 milionu korun,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka. Kontroly budou pokračovat až do odvolání. Jejich nasazení se totiž podle policistů vyplácí.

Tagy: