Syn rituálně zavražděného léčitele u soudu překvapil. Zastal se obžalovaných žen

Pokračuje soudní proces v ostře sledovaném případu vraždy léčitele v Praze. Tu mají mít na svědomí dvě ženy – zubařka a učitelka v důchodu. Podle obhajoby si mrtvý smrt přál a slíbil jim, že jeho tělo zmizí. Štáb CNN Prima NEWS mluvil s jeho synem. Z toho, co se stalo, je v šoku. Podle výpovědi jedné z obžalovaných musela oběť cítit, že se kolem ní utahuje smyčka. Právě proto si měl přát zemřít.

„Dost mě to překvapilo, že on něco takového udělal, že donutil paní Š. k takové věci,“ uvedl syn zavražděného vůdce sekty Richard Š. s tím, že svého otce neviděl šestnáct let a nic o něm neví. Přestože obžalované ženy nezná a nikdy se s nimi neviděl, přiklání se na jejich stranu. „Já jsem spíš s nimi, milost nebo nějaký mírnější trest, ale nejsem pro ten nejvyšší trest pro ně,“ doplnil.

ČTĚTE TAKÉ: Hrozivý nález v Louisianě. Holčičku objevili v sudu s chlorem, zabít ji měla nevlastní matka

„Pořád trvám na tom, že šlo o aktivní jednání obou obžalovaných a smrt poškozeného je vraždou a nemůže být ničím jiným,“ řekla státní zástupkyně Jana Murínová. „Víte, jakému byla vystavena násilí, domácímu teroru a ona splnila jenom jeho rozkaz, bylo to jeho poslední přání. On si to skutečně přál. Dovedete si představit, co by se stalo, kdyby to nesplnila,“ obhajovala jednání zubařky její známá.

Obžalovaná mu poslala desítky milionů korun

U soudu zazněla i policejní výpověď jedné z obžalovaných – bývalé učitelky Ireny S. „Používal symbol Lucifera a číslice 666. Považoval se za Boha a současně za Ježíše Krista. Užíval kolegy – virtuální bytosti, se kterými spolupracoval, které ho regenerovaly a pomáhaly mu. Považoval se za  Imhotepa, kata Mydláře, Leonarda da Vinciho a ze současné doby za spoluinkarnaci nohou Vladimira Putina,“ řekla policistům o zavražděném letos v únoru.

Podle svých slov mu maximálně věřila a poslala větší desítky milionů korun, které získala z restitucí. Muž se prý koncem roku 2021 začal projevovat jinak. V té době od něj ze společné domácnosti v Kutné Hoře odešly dvě ženy – matka s dcerou – které se o něj staraly. Léčitel si za novou partnerku vybral zubařku, svou dlouholetou stoupenkyni. Podle obžalované bývalé učitelky začal v té době hovořit o tom, že už to na tomto světě nezvládá a chce z této špíny a hnusu odejít.

V srpnu 2022 pak uspořádal v lese „léčení“ mužů ze svého společenství, kteří se tak nazí měli „sexuálně napravit a stabilizovat“. Dva z nich předtím přiměl, aby si uřízli část malíčků na nohou jako trest za nepokoru. „Podle mého názoru se obával, že by dřív nebo později přišla policie a začala se ho dotazovat na události z druhé poloviny srpna. Vnímal, že se kolem něj utahuje smyčka. Musel by také dokazovat, jakým způsobem se dostal k vysokým financím,“ řekla Irena S.

Po smrti se léčitele měli ujmout „kolegové“

Během osudové říjnové noci je měl přimět, aby ho usmrtily. Sliboval jim, že se ho pak ujmou „kolegové“. „Opakovaně nám říkal, že musíme po jeho skonu počkat a být trpělivé, že uvidíme jeho odchod, jak ho ti jeho kolegové odvedou. Tím myslel, že odejde i jeho tělo,“ popsala. „Když jeho tělo nezmizelo, tak jsme zjistily, že nám lhal. Tak jsme to šly oznámit na policii. Je mi líto celé situace, postupně zjišťuji, jaký to byl člověk,“ dodala žena, která se kvůli léčiteli přestala stýkat se svou rodinou.

Bývalá učitelka a kutnohorská zubařka čelí obžalobě z vraždy. Léčitele měli podle obžaloby zabít v bytě v pražských Hájích. Po zklidňujícím léku, který dobrovolně spolkl, ho zubařka řízla skalpelem do třísla, pak na zápěstí a vpíchla mu celkové anestetikum. Vše v přítomnosti bývalé učitelky. Muž následně zemřel na akutní otravu.

Po činu čekaly, až jeho tělo zmizí. Podle obhajoby jim to muž sliboval. Když nezmizelo, ženy se samy přihlásily na policii. Bývalé učitelce prý zavražděný tvrdil, že onemocněla rakovinou, a za léčbu od ní inkasoval miliony korun. „Je to způsob, jakým zvolily obhajobu, a takovým způsobem jí vedou od samého počátku přípravného řízení. Neočekávala jsem, že dojde k nějaké změně. Má to svá specifika a uvidíme, jak soud rozhodne,“ doplnila Murínová. Proces by měl pokračovat ještě v červnu, pak už bychom mohli očekávat rozsudek.

Tagy: