Převléká se za lišku, aby se postarala o osiřelé mládě. Občas mi padá brada, vtipkuje žena

Žena se stará o liščí mládě výhradně ve zvířecí masce

Žena se stará o liščí mládě v neobvyklé masce

Velmi neobvyklý způsob péče o opuštěné liščí mládě zvolila ředitelka záchranné stanice v USA. Do kontaktu s čerstvě narozeným tvorem chodí výhradně ve zvířecí masce. Nechce totiž, aby si malá šelma zvykla na přítomnost lidí, uvedla pro stanici CNN.

Osiřelé liščí mládě se do útulku pro divoká zvířata ve městě Richmond dostalo zhruba den po narození a vážilo jen 80 gramů, uvedla stanice NBC NEWS. Na ulici si ho všiml člověk, který zrovna venčil psa. „Všichni si nejdřív mysleli, že je to kotě,“ popsala pro CNN výkonná ředitelka záchranné stanice Melissa Stanleyová.

ČTĚTE TAKÉ: Osamělý „Kevin Bacon“ hledal společnost. Domů ho dovedly sušenky, získal si srdce zachránců

I když liščátko vidí zatím jen rozmazaně, rozhodla se Stanleyová pro netradiční způsob péče. Na internetovém obchodu koupila kostým lišky. Nasazuje si ho vždy, když se o mládě stará. „Nechci, aby to mládě vidělo siluetu člověka. Nechci, aby jako první na tomto světě slyšelo lidský hlas,“ vysvětlila pro CNN.

Až mládě vypustí zpět do přírody, bude pro něj podle Stanleyové mnohem lepší, když se lidí bude bát. Zatím ale péče přináší spíše vtipné momenty.  „Pokaždé, když to přeženu s pohybem tlamy, tak mi spadne brada,“ popsala ředitelka.

CNN připomíná, že podobný postup uplatňují při péči o pandy také ošetřovatelé v Číně. Mezi mláďata tam chodí výhradně v černobílém převleku.

Celou reportáž CNN s českými titulky najdete v úvodním videu tohoto článku.

Tagy: