Při bitce v metru útočník strčil muže do kolejiště. Z místa pak klidně odkráčel

Pražští policisté vyšetřují incident mezi dvěma muži, který se odehrál ve stanici metra Opatov. Po hádce skončil jeden z nich přímo v kolejišti. Policisté teď po agresorovi, který muže strčil, pátrají.

Páteční bitku mezi dvěma muži přímo na nástupišti v metru zachytila kamera. Jeden z mužů odhazuje ze zad batoh a následuje rána pěstí do obličeje. Druhý z mužů o batoh zakopne a padá pod kola projíždějící soupravy metra.

„Jako zázrakem se tomuto muži téměř nic nestalo, následně dokázal z pod vagónu sám vylézt,“ sdělil mluvčí Policie ČR Jan Daněk. Agresor, který silou udeřil pěstí druhého muže, potom z metra odešel, jako by se nic nestalo. V tu chvíli se na místo začaly sjíždět všechny záchranné složky.

„Záchranáři pečovali o šestatřicetiletého muže, který byl celou dobu při vědomí, komunikoval se záchranáři. Utrpěl úraz ramene a obličeje,“ uvedla mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová. Policisté po agresorovi pátrají. Díky kamerám, které jsou ve vestibulu metra, policisté znají podobu podezřelého muže.

Policisté hledají očitého svědka

„Celým případem se zabývají kolegové z jižního města, kteří ho prověřují ze spáchání trestného činu výtržnictví,“ sdělil mluvčí PČR Daněk. Policisté teď hledají odpověď na to, co potyčce předcházelo. „V této souvislosti hledáme jak muže ve žluté bundě, který muže udeřil, tak i svědka v červené bundě, který byl v tu dobu na nástupišti,“ uvedl dále Daněk.

Toho si mohl všimnout svědek, který konflikt viděl. Policisté by ho proto potřebovali vyslechnout. Doufají, že jim pomůže případ objasnit. „V případě, že někdo poznává svědka nebo podezřelého, ať se prosím ozve na linku 158,“ doplnil Daněk.

Podezřelému násilníkovi ve žluté bundě teď hrozí v případě prokázání viny a odsouzení až dva roky ve vězení.

Tagy:
Policie ČR metro Městská policie Praha krimi zprávy Jana Poštová Praha Jan Daněk bunda Opatov Policie České republiky