Psí a kočičí nalezenci, kteří málem nepřežili, hledají domov

Romi a Remi

Prima Mazlíček: Inzerce 1. Díl

V dnešním dílu pořadu Prima Mazlíček hledáme domovy dvěma psím bráchům a kocourovi s urozeným jménem Lord. Všichni si zažili své a všichni tři žijí jen díky tomu, že je včas našli hodní lidé.

Sourozenci Romi a Remi

Dva a půl roční bráchové Romi a Remi byli nalezeni v lese na Slovensku. Menší z nich, Remi, na tom byl velmi zle. Jejich zachránkyně dokonce řekla, že byl vytažen hrobníkovi z lopaty. Naštěstí se díky organizacím, které pomáhají zvířatům v nouzi, povedlo Remiho zachránit a momentálně se i s bráškou nachází v organizaci Home4Pets, konkrétně v jejich záchranném centru pro zvířata Best Friends Club v Babicích u Prahy.

Pro kluky hledáme domov pouze společně, protože jsou na sebe hodně fixovaní, a když se zkusili rozdělit, velmi strádali a nejedli. Vše pramení z toho, že po celou dobu, co byl Remi nemocný a později se léčil, jeho větší bráška Romi ho hlídal a neopustil ani na vteřinu.

Jsou to dva divoši, velmi mladí, je potřeba si uvědomit, že potřebují péči, čas a trpělivost.

Kontakt: Home4Pets, 774 706 026

Romi i Remi našli domov!

Lord hledá domov

Další pouliční kočka plná svrabu a vnitřních parazitů. Jeho život závisel na dobrotě lidí, kteří zasvětili svůj každodenní život pomoci zvířatům. Příběh Lorda opět ukazuje, že kočky potřebují pomoc člověka a není pravdou, že mají 9 životů. Lord byl přijat 2. srpna loňského roku do spolku Kočka v srdci. Jeho stav byl doslova bídný. Objevil se v areálu Zoo Hluboká nad Vltavou, kde však nemohl déle zůstat, a tak byl po domluvě s ošetřující veterinářkou přijatý do depozita. Lord měl po celém těle svrab a byl podvyživený. Při příjmu ho hodné tety nechaly vykastrovat a celkově ošetřit. Kromě svrabu měl i vnitřní parazity. Byl velmi plachý a potřeboval vykrmit.

Po měsíci a úžasné práci ošetřující tety Romany je Lord zdravý krasavec. „Pěkně se zakulatil, miluje totiž jídlo,“ říká ošetřující teta Romana. Teď se Lordík soustředí na to, aby našel nový domov. Potřebuje trochu času, zprvu není úplně kamarádský, ale trpělivostí nového páníčka se to určitě změní.

Kontakt: Kočka v srdci, 605 788 750

Tagy: