RADAR: Vysoké teploty a výstraha před požáry. Podívejte se, jak bude o víkendu

Horko

Počasí 2.6.2023 6:50

V pátek i během víkendu zavládne v Česku letní počasí. V některých regionech by se rtuť teploměrů mohla vyšplhat až ke 26 °C. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Kvůli suchu platí nadále výstraha před požáry, a to hned pro devět různých krajů včetně Prahy. Počasí ve svém regionu můžete sledovat na radaru v tomto článku.

V pátek bude zpočátku většinou jasno, od severu polojasno. Zejména na horách se přechodně může zatáhnout, ojediněle nastanou přeháňky. Nejvyšší teploty se podle meteorologů z ČHMÚ mají pohybovat kolem 20 až 24 °C, na jižní Moravě dosáhnou až 26 °C, na horách 16 °C.

Kvůli suchu platí nadále výstraha před požáry, konkrétně v Praze, v celém Středočeském, Plzeňském, Karlovarském a Ústeckém kraji. Částečně se týká i Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického a Jihočeského kraje.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Předpověď na měsíc: Léto se v červnu přihlásí o slovo, před prázdninami se čekají pařáky

Počasí v Česku bude ovlivňovat rozsáhlá tlaková výše se středem severozápadně od Britských ostrovů. Současně přejde od severu přes naše území slabá studená fronta. V noci bude jasno nebo skoro jasno. Nejnižší teploty dosáhnou až 5 °C.

Situaci ve vašem kraji můžete sledovat pomocí radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii.

V sobotu by mělo být jasno až polojasno. Nejvyšší teploty se mají držet v rozmezí 19 až 23 °C. Z týdenní předpovědi ČHMÚ vyplývá, že i v neděli zavládne velmi teplé počasí. Během posledního dne v týdnu by mělo být jasno až polojasno, na jihovýchodě a východě až oblačno. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 24 °C, v Čechách místy až 26 °C.

A co lze očekávat od pondělí? „Současné teplé počasí vydrží ještě minimálně týden. Příští týden však bude více oblačnosti,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS meteorolog Martin Adamovský.

Tagy: