Restaurace, kde měli jednat Prymula s Faltýnkem, neotevřela. Prohlédněte si interiér

Restaurace Rio’s na pražském Vyšehradě, kde se spolu i přes vládní nařízení měli setkat ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) a šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek, v pátek neotevřela. Výdejní okénko, které inzeruje na svém webu, tak po skandálu, který odstartoval deník Blesk, nefunguje. Jak to v restauraci vypadá, se ale můžete podívat v naší galerii.

„Jedna z nejatraktivnějších restaurací v Praze,“ stojí na webových stránkách pražského podniku Rio's. Restaurace nabízí výhled na dominantu Vyšehradu, baziliku svatého Petra a Pavla, a ujišťuje také o prvotřídním servisu. To vše v okázalém prostředí, jak dokazují i fotky, které najdete v galerii.

Podle informací CNN Prima NEWS restaurace v pátek výdejní okénko, které podle mimořádných opatření vlády může být v provozu, neotevřela. Na webu má uvedenou otevírací dobu od 10:00. Kolem zahrádky je natažená páska, která upozorňuje na zákaz vstupu, areál vypadá podle reportéra CNN Prima NEWS Jaroslava Kasnara zcela opuštěně.

„V restauraci se ráno pohyboval jediný člověk, ale i ten kolem desáté hodiny odjel. Já jsem se ho samozřejmě ptal, jak je možné, že měla restaurace otevřeno, na moje dotazy ale vůbec nereagoval,“ popsal Kasnar z místa.

Předkrmy za 300, steaky za 500 korun

Restaurace láká hosty především na „vynikající hovězí steaky a čerstvé ryby s nabídkou těch nejlepších vín“. Ceny předkrmů se pohybují kolem 300 korun, najde se mezi nimi carpaccio, tataráček i baby chobotnice. Avizované steaky pak zákazníky vyjdou zhruba na 500 korun.

Provozovatelem restaurace je Raimund Špunda, který podle Blesku vyprovázel Faltýnka po setkání s Prymulou z podniku. Místopředseda hnutí ANO ve Sněmovně potvrdil, že šéfa restaurace zná a domluvil se s ním, aby je s ministrem nechal jednat v salonku. A to i přesto, že podle vládních nařízení mají být restaurační zařízení zavřená, od 20:00 nesmí fungovat ani výdej přes okénko. Prymula ale na tiskové konferenci prohlásil, že přes restauraci jen procházeli do soukromých prostor.

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) už oznámil, že město zahájí správní řízení s Prymulou, Faltýnkem i Špundou a jeho firmou. „Magistrát povede správní řízení s právnickými a fyzickými osobami ve věci porušení vládních nařízení týkajících se restaurace Rio's. I když si zjevně někdo myslí, že někteří lidé jsou si rovnější, pravidla tady stále platí pro všechny stejně,“ uvedl na Twitteru.

Tagy: