Reportérka CNN Prima NEWS: Rodiče mě prosí, ať jedu domů. Ze střelby jsem pořád v šoku

Reportérka CNN Prima NEWS Darja Stomatová v Charkově zažívá chvíle hrůzy.

Reportérka CNN Prima NEWS o svém pobytu na Ukrajině

Informovala z ostřelovaného Charkova i rozbombardované Jakovlivky. S kameramanem Jánem Schürgerem se dokonce dostala pod palbu ruských vojáků. Reportérka CNN Prima NEWS Darja Stomatová se na ukrajinském území pohybuje od chvíle, co ruská armáda vtrhla do země. Svou odvahou i profesionálním přístupem si vysloužila velkou pozornost. Jak ale sama přiznává, takový ohlas prý vůbec nečekala.

Štáb CNN Prima NEWS, tedy reportérka Darja Stomatová a kameraman Ján Schürger, vyrazil na Ukrajinu před více než dvěma týdny. Během svého pobytu tam zažili nejednu vyostřenou situaci. Naposledy v pátek odpoledne, kdy se po cestě z Charkova do Poltavy dostali pod palbu ruských vojáků.

Z celé situace jsou ještě doteď zděšení. „Nebylo to vůbec příjemné. Byla jsem nervózní a zmatená. Ještě teď jsem v šoku a snažím se situaci vstřebat,“ svěřila se Stomatová v pořadu 360° na CNN Prima NEWS.

Strach o ně mají i příbuzní, kteří z Česka jejich práci sledují v televizi. „Rodičům jsem zavolala až ve chvíli, když jsme dorazili do Poltavy a já věděla, že jsem v bezpečí,“ vylíčila reportérka. Rodina o ni má velký strach. „Rodiče mi říkali, ať se otočím a jedu domů,“ přiznala. „Zatím jsme v pořádku a bezpečí. Incident, který se stal, musíme zkrátka vstřebat a hlavně se z něj poučit,“ řekla.

Takový ohlas jsem nečekala

Invaze ruských vojsk na Ukrajinu začala minulý týden. Od té doby Stomatová reportovala z Charkova, Poltavy, ale také Jakovlivky či Sokolova. Její svědectví si vyslechli také diváci americké CNN. O reportérce píší česká i světová média.

Její práci kromě americké CNN ocenil například moderátor Jan Kraus. „Hvězdou této doby, kterou chovám ve svém srdci, je Darja Stomatová, reportérka CNN Prima NEWS,“ sdělil při natáčení své show známý moderátor.

Sama Stomatová je z velké pozornosti médií překvapená. „Takový ohlas na svou práci jsem vůbec nečekala. Nikdy jsem nebyla středem pozornosti a vůbec nevím, co mě čeká, až se vrátím,“ svěřila se redakci CNN Prima NEWS.

Tagy:
reportérka CNN Jan Kraus Ukrajina CNN Prima NEWS 360⁰ Pavlíny Wolfové Darja Stomatová Česko Charkov kameraman Ozbrojené síly Ruské federace Ján Schürger Poltava Jakovlivka