Rodinu do politiky netahejme, shodli se poslanci. Gazdík Zemana ohledně Babiše ml. nechápe

Petr Gazdík, Tereza Hyťhová, Patrik Nacher a Stanislav Grospič

PARTIE Terezie Tománkové 5.9.2021

Poslanci Tereza Hyťhová (Trikolóra), Patrik Nacher (ANO), Stanislav Grospič (KSČM) a Petr Gazdík (STAN) shodně v Partii Terezie Tománkové odsoudili možné zneužívání Andreje Babiše mladšího ve volební kampani. Gazdík se pak pozastavil nad tím, že prezident Miloš Zeman přispěchal se zdravotní diagnózou premiérova syna.

Andrej Babiš mladší ve čtvrtek narušil volební akci hnutí ANO a opřel se před novináři do svého otce. Na místo ho doprovodil režisér Vít Klusák. Řada lidí se posléze začala dohadovat o tom, zda nebylo vniknutí premiérova syna na akci v Ústí nad Labem předem smluvené.

„Je to u nás v Ústí, takže jsem si toho všimla,“ řekla pro CNN Prima NEWS poslankyně Hyťhová. „Já nejsem lékař ani psycholog, nevím jestli je Andrej Babiš mladší nemocný. Já vždycky říkám, že se nemá tahat rodina do politiky. Jestli ho někdo zneužívá, je to hrozné a měl by s tím přestat,“ doplnila.

Nacher v Partii prohlásil, že příliš nevěří, že by se ve čtvrtek všechno událo jen náhodou. „Že by někdo přišel náhodou do restaurace, kde je náhodou volební kampaň, a zrovna se tam potká s premiérem, tak na tento druh náhody nevěřím. Já jsem tam v zásadě také byl náhodně, protože tam je vyhlášená svíčková. A zrovna tam byla kampaň,“ glosoval poslanec ANO. Mimoto také zmínil, že to v Ústí nad Labem vypadalo, že se Babiš mladší před novináři radí s režisérem Klusákem.

Gazdík: Zemana nechápu

Také poslanec STAN Gazdík odsoudil potenciální zneužívání premiérova syna. Nechápe také, proč prezident Miloš Zeman hned o Andreji mladším řekl, že je „psychicky nemocný“.

„Jeho vyjádření mě velmi překvapilo. Co si pamatuji, tak žaloval člověka, který si dovolil spekulace o prezidentově zdravotním stavu a narážky na rakovinu, proto mě to překvapuje. Já bych si to nedovolil,“ komentoval Gazdík.

Ani Grospič nemá pro čtvrteční dění v Ústí nad Labem pochopení. „Je to nevhodné,“ uzavřel poslanec KSČM.

Tagy: