Ruský tank při úprku shodil z obrněnce několik okupantů. Bizarní video oblétlo svět

Součástí války na Ukrajině jsou často i velmi bizarní situace. Po sociálních sítích se nyní šíří video, které ukazuje zběsilý úprk ruského tanku poté, co se spolu s dalšími obrněnci dostal pod ukrajinskou palbu. Posádka stroje zřejmě zapomněla na pozici vlastní tankové hlavně a shodila s ní několik okupantů z jiného ruského obrněnce. Video sdílel s velkou dávkou pobavení i ukrajinský resort obrany.

„Největší hrozbou pro mobilizovanou ruskou pěchotu jsou mobilizovaní ruští tankisté,“ glosovalo ukrajinské ministerstvo obrany na svém Twitteru bizarní video, které se začalo šířit po sociálních sítích.

Na záběrech, které pořídil ukrajinský dron, je vidět konvoj ruské těžké techniky. Ten se zřejmě dostal pod ukrajinskou palbu, o čemž svědčilo jedno zasažené vozidlo a jeden kompletně zničený obrněnec.

Vlivem toho se posádka ruského tanku snažila nebezpečné místo opustit co možná nejrychleji. Jenomže tank se během tohoto přesunu choval, jak se lidově říká, jako slon v porcelánu. Svou hlavní totiž shodil hned několik okupantů, kteří seděli na dalším obrněném vozidle.

Video se nejdříve objevilo na sociální sítí Telegram. Mezi západními uživateli se začalo více šířit poté, co jej sdílel aktivista ukrajinského původu a kritik Kremlu Igor Suško z washingtonské neziskové organizace Wind of Change Research Group. „Ruští vojáci pokračují v inovaci svého umění. Není potřeba munice,“ uvedl s nadsázkou.

Bizarních incidentů přibývá

Přestože jsou boje na Ukrajině velmi brutální, bizarních videí z fronty stále přibývá. Například v červenci minulého roku měl dělostřelecký útok 93. mechanizované brigády ruskou posádku tanku vyděsit natolik, že okupanti při úniku stroj „otočili na střechu“.

K další kuriózní situaci došlo na konci června, když ruský voják v neobydlené oblasti zřejmě vykonával potřebu. Během toho na něj bezpilotní letoun ovládaný ukrajinskou armádou svrhnul výbušninu. Exploze byla tak silná, že okupant doslova ztratil půdu pod nohama.

Na konci května v Záporožské oblasti zase průzkumný dron odhalil pozici ruského bojového vozidla ukrytého u obytného domu. Jeden z okupantů letoun zpozoroval a poslal mu na uvítanou gesto vztyčeného prostředníčku. Ukrajinci později místo vybombardovali a ruský obrněnec zlikvidovali.

Tagy:
válka tank tanky vojáci dron Twitter Ukrajina bizár sociální síť Rusko obrněné vozidlo těžká technika Moskevský Kreml ruská invaze na Ukrajinu Igor Suško hlaveň