Nesvéprávná Patrasová? Umře nebo někoho zabije, pošli ji léčit, radil Krampol Slováčkovi

Dagmar Patrasová, Jiří Krampol, Kateřina Bláhová a Felix Slováček

Pokračování nehody Patrasové

Autonehoda Dagmar Patrasové, ke které došlo v pondělí odpoledne, spustila spekulace, zda je herečka závislá na alkoholu. Odmítla totiž dechovou zkoušku. Ke stavu své dlouholeté přítelkyně se po havárii vyjádřil i herec Jiří Krampol. V rozhovoru pro Extra.cz uvedl, že jejímu manželovi Felixu Slováčkovi na oslavě narozenin promlouval do duše. Stav Patrasové přirovnal k zesnulé manželce Haně, která trpěla alkoholovou demencí.

Se Slováčkem se Krampol sešel na jeho narozeninové oslavě, kterou hudebník ani přes autonehodu manželky nezrušil. „Řekl jsem Felixovi: ‚Pokud Dádu nedostaneš na léčení, jako jsem já dostal Haničku, ta holka buď umře, nebo to skončí tragédií.‘ Taky může někoho zabít – zlít se a do někoho najet. Takový člověk vůbec nevnímá,“ řekl v rozhovoru pro web Extra.cz.

Následně podotkl, že Slováčkovi radil, aby Patrasovou na nějakou dobu a klidně i nedobrovolně zavřel do blázince. „Je nutná tvrdá abstinence. Není to jisté řešení, je to pokus,“ uvedl. Podle něj by měla být zbavena svéprávnosti. „Bez toho nikoho na léčení proti jeho vůli nemáte v tomhle státě šanci dostat,“ pokračoval.

Krampol zavzpomínal na dobu, kdy se svou manželkou Hanou a Patrasovou byli u moře. „Tam jsem Dádu zažil v jejím živlu. Hned, jak vstala, namočila se v bazénu a dala si dvojku. Než bylo poledne, už měla litr v sobě a šla si lehnout. Probrala se, dala si pár deci a večer už ji vedli, protože nemohla ani dojít do pokoje,“ vyprávěl. Přesto Patrasovou hájil.

Dáda byla na dovolené ve svém živlu

„Vyčítat Dádě, že pije, nemá smysl. Nemůže za to. To by bylo stejné jako vyčítat někomu, že má cukrovku. Je to nemoc,“ pokračoval. Se závislostí na alkoholu má vlastní zkušenost, konkrétně jí trpěla jeho zesnulá manželka Hana. „Hanička měla už alkoholickou demenci a nemyslím si, že Dáda to má jinak. Potřebuje pomoc,“ uzavřel.

O tom, jaký vztah má Patrasová k alkoholu, se začalo spekulovat po pondělní autonehodě, při níž nedaleko své pražské vily narazila do zaparkovaného auta a betonového obrubníku. Zároveň odmítla policistům vydat řidičský průkaz a podrobit se dechové zkoušce.

Tagy: