Skočil spoluvězni koleny na hlavu. Když vyšel na svobodu, putoval vzápětí do vazby

Recidivista z Královehradeckého kraje strávil na svobodě necelý den.

Pokus o vraždu

Policisté a soudy v Královéhradeckém kraji se potýkají s agresivním recidivistou. Pětatřicetiletý muž byl odsouzen už dvanáctkrát a ve vězení strávil celkově 15 let. Naposledy byl propuštěn v úterý, ale hned ho zadrželi policisté a ve středu skončil u soudu. Ten ho poslal do vazby, aby nemohl utéct. Kvůli pokusu o vraždu spoluvězně, kterému skočil koleny na hlavu, může recidivista strávit za mřížemi dalších 18 let.

K incidentu mělo dojít v dubnu v kulturní místnosti valdické věznice, kdy po slovní potyčce následoval fyzický konflikt. Napadený muž se údajně vzdával, útočník přesto ve svém běsnění pokračoval. Vše mělo skončit zvláště surovým způsobem. Útočník totiž vyskočil a oběma koleny dopadl ležícímu muži na hlavu. Ten skončil s vážným zraněním v nemocnici.

„Muž je obviněný ze zvlášť závažného zločinu pokusu o vraždu,“ uvedla mluvčí královéhradecké policie Eliška Majerová. Pětatřicetiletému muži není násilí cizí, podle informací Krimi zpráv CNN Prima NEWS byl odsouzen už dvanáctkrát, z toho desetkrát za násilnou trestnou činnost. Jednou měl dokonce napadnout dozorce.

Z vězení se naposledy dostal v úterý, na svobodě ale nebyl dlouho. „Mohu potvrdit, že tento muž byl včera naposledy propuštěn, nicméně si ho ihned převzali policisté a umístili ho znovu do policejní cely,“ sdělila Majerová. Ve středu ráno zavítal muž k okresnímu soudu v Jičíně. Rozhodovalo se, zda půjde opět za mříže.

Soudce nakonec návrhu státního zástupce vyhověl a poslal muže do vazební věznice v Hradci Králové. „Soudce na něj uvalil vazbu z důvodu možného útěku a případně pokračování v násilné trestné činnosti,“ vysvětlila Majerová. Recidivista strávil ve vězení už 15 let, za pokus o vraždu mu hrozí dalších 18.

Tagy: