Sladěním všech dílčích činností při rekonstrukci domu vznikne úžasné dílo

Můj dům, můj hrad. Přísloví, ve kterém se pravda skrývá stejně jako na dně sklenice s vínem. Rekonstrukce staršího domu je nezbytná. Veškeré opravy a renovace všech důležitých částí domu, jako jsou např. střecha, okna či fasáda, jsou důležité. Stejně tak je ale v zájmu všech, aby se majitelé nově opraveného domu ve svém sídle cítili opravdu dobře. Mělo by docházet k harmonii mezi funkčností designem. K tomu je zapotřebí, aby se rekonstrukci věnovali odborníci a veškeré dílčí činnosti byly sladěny v unikátní celek.

V minulém dílu byla na domě nainstalována nadkrokevní izolace a položena nová plechová střešní krytina. Rovněž byl nastíněn rozdíl mezi normální a akustickou cihlou. Dnes přijde na stavbu interiérový architekt, který sladí veškeré prvky. Nápady i představy převede do reality a vdechne domu potřebnou duši.

Interiérový architekt

Opravy domu jsou v plném proudu. Staré příčky zanikají a nové rostou. Celkový vzhled interiéru se postupně mění a po příchodu nové osoby na stavbu se změní k nepoznání. Interiérový architekt je člověk, který dokáže zrealizovat veškeré nápady a představy, sladí jednotlivé prvky v úžasný celek a vdechne domu potřebnou duši. Je to umělec, který hravě dokáže sjednotit použité materiály. Převede do reality veškeré představy tak, aby byly ucelené a kompaktní, a tím vytvoří harmonické a luxusní bydlení.

Architekt si postupně projde celý dům. Zjistí, jaké představy a sny mají majitelé nemovitostí v jednotlivých místnostech. Posléze vypracuje návrh společně s názornou vizualizací a tuto dílčí práci odprezentuje investorům. V případě, kdy dojde na neshody s některými částmi návrhu, provede redukci, což znamená pozměnit nevyhovujících věcí. Společně s majitelem tyto jednotlivé výtky přemění k úplné spokojenosti tak, aby vše absolutně vyhovovalo.

Veškeré požadavky musí být navrženy, aby byly technicky proveditelné. Interiérový architekt takto vtiskne celému domu luxusní, harmonický a osobitý vzhled.

Dispoziční propojení dvou místností

Vzhledem k tomu, že se kompletně mění vnitřní vzhled domu, došlo i na bourání nosné zdi. Bylo zapotřebí zvětšit prostor, kde dříve bývaly obyčejné dveře, aby se docílilo dispozičního propojení dvou místností. Bourání nosné zdi se nikdy nesmí brát na lehkou váhu. Není to věc nemožná, ale musí být dodržena určitá pravidla, aby nedošlo ke zřícení celé konstrukce. Rázem by bylo naděláno více škody než užitku.

V prvním kroku tedy bude vybourána kapsa pro uložení traverzy, ale pozor, vždy pouze do poloviny nosné stěny. Překlad se osadí a vyrovná do roviny. Otvor nad traverzou se musí vybetonovat. Do kovového „íčka“ se vloží cihly, aby nedošlo ke zkroucení kovového překladu. Naprosto shodný postup se aplikuje na druhé polovině stěny. Traverza se opět vyplní cihlami a zalije betonem. Po úplném vytvrdnutí je konečně možné vybourat otvor přesně podle rozměrů, které jsou dány projektem. Celý prostor se posléze zahází a vznikne úžasně velký průchod z jedné místnosti do druhé.

Začištění pozednice

Po dokončení nové střechy bylo potřeba začistit pozednici. Je to místo nacházející se na stěně pod nadkrokevní izolací. Staré krokve byly odřezány a veškeré vzniklé otvory se zazdily. Celý prostor musí být samozřejmě začištěn a omítnut. Pod samotnou střechou je vidět parobrzda, na kterou se připevní krycí lišta. Nová fasáda přijde na dům až v konečné fázi rekonstrukce.

Bourání staré terasy

V projektu se počítá se zvětšením terasy, proto ta původní musí být odstraněna. Vždy je dobré nejprve se podívat na ukotvení stávající konstrukce do betonové podlahy. Veškeré původní kovové části musí být také nekompromisně odstraněny. Kdyby se tak nestalo, mohla by se k nim dostat vlhkost, kov by rezivěl, tím vytvářel tlak a beton by popraskal. Terasa se začíná bourat od shora. Nejprve se sundá plastová stříška a posléze se postupně odřezávají veškeré dřevěné části původní terasy. Materiál se roztřídí a odveze na skládku.

Tagy: