Sledujte Partii se Skopečkem a Havlíčkem: Komu uškodila vládní krize a odchod Pirátů?

Jan Skopeček a Karel Havlíček

Sledujte Partii se Skopečkem a Havlíčkem

Piráti jsou na odchodu z vlády. Komu uškodila a komu pomohla vládní krize? V pořadu Partie Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS budou diskutovat místopředsedové Poslanecké sněmovny Jan Skopeček z ODS a Karel Havlíček z hnutí ANO. Následovat bude velká politická diskuse: Věra Kovářová z hnutí STAN, Tomio Okamura z SPD, europoslanci Klára Dostálová z ANO a Alexandr Vondra z ODS. Pořad sledujte na CNN Prima NEWS, Primě nebo v tomto článku.

Déle než týden sledují občané České republiky první pořádné zemětřesení uvnitř současné vlády. Kvůli nepovedené digitalizaci stavebního řízení oznámil premiér Petr Fiala, že dnes již bývalého ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše (Piráti) z funkce odvolá. Pro některé – včetně samotného Bartoše, který navíc končí jako předseda své strany – se jednalo o nečekaný krok.

ČTĚTE TAKÉ: Smutek i naštvanost. Piráti reagují na konec Lipavského ve straně. „Čauky mňauky, Honzo“, vzkazují

Bartoš následně oznámil, že Piráti odcházejí z vládní koalice. Spolu s ním odchází rovněž pirátský ministr pro legislativu Michal Šalomoun, který ve funkci skončí za týden. Jeho resort bude zároveň zrušen.

Odejít měl také ministr zahraničí Jan Lipavský (dříve Piráti). Ten se však rozhodl ze strany vystoupit a Fiala si ho coby šéfa diplomacie ponechá.

Jak tato vládní krize ovlivní nadcházející volby do Poslanecké sněmovny? Komu uškodila a komu naopak pomohla?

K tématu se v pořadu Partie Terezie Tománkové vyjádří místopředsedové Sněmovny Jan Skopeček z ODS a Karel Havlíček z hnutí ANO.

Následovat bude velká politická diskuze. Pozvání přijali místopředsedkyně Sněmovny Věra Kovářová (STAN), europoslanci Klára Dostálová (ANO) a Alexandr Vondra (ODS) a předseda SPD Tomio Okamura.

Sledujte Partii Terezie Tománkové v neděli 6. října na CNN Prima NEWS, Primě nebo v tomto článku on-line.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Vstup do jiné strany není na stole, vzkázal Lipavský. Situace na Blízkém východě je vážná, varoval

Tagy: