RADAR: Tuhé mrazy budou panovat i o víkendu. Podívejte se, jestli u vás bude sněžit

Česko zasáhnou velké mrazy. Jak organismus připravit na teplotní šok?

Počasí 11. 1. 2024 7:06

Velmi chladné počasí a mrazivé noci vydrží i v nadcházejících dnech. Průměrné nejvyšší denní teploty budou podle meteorologů lehce pod nulou, noční minima se přiblíží až k −10 °C. Slabé sněžení a sněhové přeháňky se objeví zejména na severu, ojediněle se však mohou vyskytnout i jinde.

Ve čtvrtek můžeme počítat s jasnou oblohou, ráno ojediněle s nízkou oblačností či mrznoucími mlhami, v Moravskoslezském kraji platí výstraha před smogovou situací. Přes den bude podle Českého hydrometeorologického ústavu postupně od severovýchodu přibývat oblačnosti, k večeru se na severu může místy objevit i slabé sněžení. Ráno zhruba v polovině okresů platí výstraha před silnými mrazy. Teploty se v noci pohybovaly mezi −9 a −13 °C, ojediněle se dostaly až k −18 °C, popsal ve vysílání CNN Prima NEWS meteorolog Filip Smola. Denní maxima se budou pohybovat mezi −3 a 1 °C, na severu se dostanou až ke 3 °C.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: „Češi ignoranti“ naštvali horskou službu v Alpách. Za zbytečný zásah chce půl milionu

Noc na pátek bude opět velmi chladná, nejnižší teploty se budou pohybovat v rozmezí −3 a −7 °C, při zmenšené oblačnosti kolem −9 °C. Ojediněle se objeví mrznoucí mlhy a na severu a severovýchodě slabé sněžení. Přes den bude oblačno až zataženo, přechodně až polojasno. Na severovýchodě se místy objeví slabé sněžení, v ostatních částech republiky můžeme čekat sněhové srážky pouze ojediněle. Nejvyšší denní teploty zůstanou v rozmezí −3 a 1 °C.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu kategorii Déšť, bouře – Nový sníh, případně kategorii Teploty.

Mrazivé noci neustanou ani o víkendu, noční teploty v sobotu klesnou k −6 °C, při slabším větru se mohou pohybovat i okolo −8 °C. Obloha bude oblačná až polojasná, na severu přijde až zataženo se slabým sněžením nebo sněhovými přeháňkami. Denní maxima očekávají meteorologové mezi −2 a 2 °C.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Smrtící lavina v Alpách. V lyžařském středisku zahynul 40letý Slovák, další utrpěl zranění

Tagy: