Sledujte ZÁZNAM Co na to vaše peněženka s Pohlreichem: Jak si poradit se zdražováním energií?

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich

Co na to vaše peněženka (1101)

Prudké zdražování energií a rostoucí inflace – jak si poradí lidé, podnikatelé a jak zareaguje a pomůže stát? Na to a mnoho dalšího budou odpovídat hosté pořadu Co na to vaše peněženka na CNN Prima NEWS. Diskusi můžete sledovat v tomto článku.

V pořadu bude nad tématy diskutovat čtveřice hostů – politici Radim Fiala (SPD) a Vojtěch Munzar (ODS) nebo také podnikatel Zdeněk Pohlreich a majitelka Pivovaru Monopol v Teplicích Gabriela Schönbauerová.

Lídr koalice Spolu a kandidát na premiéra Petr Fiala (ODS) odmítá zavést plošná opatření na pomoc lidem, které postihlo zdražení cen energií, respektive krach některých společností. Prohlásil to ve vysílání Partie Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS. Tuto možnost nepovažuje za rozumnou, protože podle něj není potřeba pomáhat úplně všem, když krize postihla jen některé.

„Nemůžeme pomáhat všem, když v největší krizi jsou jen někteří, kteří se dostávají do ekonomické chudoby,“ řekl k možnému zavedení plošné pomoci lidem Fiala. Cestou podle něj je, aby se lidé postižení ukončením činnosti energetických firem jako Bohemia Energy co nejrychleji přesunuli od dodavatelů poslední instance k těm standardním.

Tagy: