Sledujte ŽIVĚ Hlavní zprávy: Vláda chce prodloužit nouzový stav. Co na to opozice?

Klára Doležalová a Karel Voříšek

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Zpravodajská hodina nabitá informacemi z domova i ze zahraničí. Hlavní zprávy na CNN Prima NEWS a FTV Prima startují už v 18:55. Co se v nich mimo jiné dozvíte?

Od zítřka se v České republice opět zpřísní protikoronavirová opatření. Vláda nařídila noční zákaz vycházení, uzavření obchodů v neděli a nařídila práci z domova ve firmách, kde je to možné. Zakázaný bude s výjimkami i prodej na tržištích.

Vláda požádá Sněmovnu o prodloužení nouzového stavu o měsíc, tedy do 3. prosince. Kabinet to schválil na dnešním mimořádném zasedání. Většina sněmovních stran je ochotná podpořit vládní návrh na prodloužení nouzového stavu, který má nyní v Česku platit do 3. listopadu. Například Piráti jsou ochotni podpořit prodloužení nouzového stavu o dva týdny.

Prezident Miloš Zeman se dnes v Lánech setkal s kandidátem na nového ministra zdravotnictví. Tím je nakonec podle očekávání Jan Blatný – dosavadní náměstek ředitele FN Brno. I když ani jeden ze zúčastněných schůzku nekomentoval, očividně pro Blatného dopadla dobře. Hradní mluvčí posléze informoval, že prezident nového ministra jmenuje ve čtvrtek.

Další program na CNN Prima NEWS:

360° Pavlíny Wolfové ve 20:15

Nejdůležitější události dne analyzované ze všech úhlů pohledu. Pokud o nich mluvíte, my taky.

Zprávy ve 21:00

Ty nejnovější ověřené zprávy z domova i ze světa. Rychle, stručně a srozumitelně.

K věci ve 21:30

Podrobný rozbor aktuálních událostí a témat Marie Bastlové a Pavlíny Kosové s významnými postavami veřejného života.

Zprávy ve 22:00

Ty nejnovější ověřené zprávy z domova i ze světa. Rychle, stručně a srozumitelně.

Tagy: