Sledujte ZÁZNAM Nového dne s Robertem Plagou: Odloží žáci roušky ve třídách?

Ministr školství Robert Plaga

Ministr Plaga o rozvolňování ve školách (zdroj: CNN Prima NEWS)

Žáci by možná od příštího úterý nemuseli nosit roušky při výuce ve třídě. Finální rozhodnutí ale padne až v pondělí podle toho, jak se bude vyvíjet epidemická situace v Česku, uvedl ministr školství Robert Plaga (za ANO). Jaká další rozvolnění jsou v plánu? Jaké jsou vyhlídky k začátku nového školního roku v září a s čím se musely děti potýkat během distanční výuky?

Česká republika nadále rozvolňuje a výjimkou není ani oblast vzdělání. Ve školách uměleckého směru již vláda povolila společnou výuku až 30 studentů zpěvu. Hojně diskutovaným tématem je taky distanční výuka, která by ve školách mohla částečně zůstat nehledě na konec pandemie.

Od prvního září by tak žáci čtyři dny v týdnu chodili klasicky do školy a pátý den trávili doma nebo v knihovně nad školním projektem. Co chystá resort školství dále? A kdy se děti zbaví roušek ve školách? Jak často budou chodit na PCR testy po návratu do lavic v září?

Sledujte rozhovor s ministrem školství Robertem Plagou od 7:15 v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS. V přímém přenosu můžete vyjádření sledovat i v tomto článku.

Tagy: