Sledujte ZÁZNAM Partie: Velká politická debata o současné situaci

Jan Skopeček, Jakub Michálek, Patrik Nacher a Jan Hrnčíř

PARTIE Terezie Tománkové 9.1.2022 11:00

Omikron a nová pravidla hry. Zadlužená země. Konec šéfa policie. Hosty nedělní Partie budou ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) a místopředsedkyně poslanecké sněmovny Jana Mračková Vildumetzová (ANO). Ve druhé části se velké politické diskuse zúčastní Jan Skopeček (ODS), Jakub Michálek (Piráti), Patrik Nacher ( za ANO) a Jan Hrnčíř (SPD). Partii sledujte na CNN Prima NEWS od 11 hodin.

Nová varianta koronaviru omikron změnila plány nové vlády. Počet nově nakažených začíná znovu stoupat a očekává se, že by mohlo přibývat i sto tisíc nově nakažených denně. I proto vláda chystá nová opatření.

V nedělní Partii se bude mluvit také o aktuálním zadlužení Česka. Bilance příjmů a výdajů se za rok 2021 ocitla v minusu 420 miliard korun a celkový dluh se tak dostal na 2,5 bilionu korun. Nová vláda nyní přepracovává státní rozpočet a hodlá snížit jeho schodek. Do něj ale zasahuje i zvyšující se inflace.

K 31. březnu skončí ve funkci policejní prezident Jan Švejdar, který o propuštění sám požádal. Švejdar uvedl, že z vyjádření ministra vnitra Víta Rakušana pochopil, že vláda a ministři chtějí na jeho pozici změnu. Rakušan odmítl, že by na Švejdara naléhal. I toto téma se probere v nedělní Partii.

Pořad Partie Terezie Tománkové začíná v neděli 9. 1. v 11 hodin na CNN Prima NEWS a na Primě.

Tagy:
Jan Skopeček státní rozpočet Vít Rakušan ODS Partie Česká pirátská strana Partie Terezie Tománkové Jakub Michálek ANO 2011 Patrik Nacher vláda koronavirus Jan Švejdar Jan Hrnčíř omikron Jana Vildumetzová