SLEDUJTE ŽIVĚ: Prymula zřejmě padne. Kdo bude dalším ministrem zdravotnictví?

Fotografové Blesku zachytili Romana Prymulu, jak vychází z restaurace na pražském Vyšehradě. (říjen 2020)

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Hlavní tvář boje s koronavirem, ministr zdravotnictví Roman Prymula, zřejmě padne. A to necelý týden předtím, než měl být oceněn Řádem bílého lva. Premiér Andrej Babiš jeho odvolání v pátek navrhl prezidentovi kvůli středečnímu nočnímu extempore. Prezident podle Babiše jeho návrh přijal, přesto zůstává otázkou, zda Česko kromě koronaviru nečeká ještě vládní krize.

Příští čtvrtek bychom mohli mít ministra nového. Co se stalo? Dosavadní šéf resortu Roman Prymula navštívil ve středu spolu s místopředsedou ANO Jaroslavem Faltýnkem pod pláštíkem noci uzavřenou pražskou luxusní restauraci. Fotografové deníku Blesk zachytili před půlnocí jejich odchody ze setkání na zakázaném místě v prostorách restaurace na pozemcích vyšehradské kapituly. Scénářů o tom, jak se to seběhlo, jsme dnes slyšeli několik.

Premiér Andrej Babiš na nic nečekal a jednal. Usoudil, že chování ministra, epidemiologa a propagátora tvrdých opatření není přešlap, ale katastrofa. V tomto duchu promluvil – viditelně otřesen – hned dopoledne na narychlo svolané tiskové konferenci k novinářům.

Jak to bude dál? Nejen o tom v pořadu 360° Pavlíny Wolfové.

Tagy: