Sluníčko a vysoké teploty vystřídají mlhy a déšť. Kdy se podle meteorologů ochladí?

Deštivé počasí

Poslední víkendový den bude slunný, teploty vyšplhají až k 17 °C. V průběhu týdne se ale lehce ochladí, a to kvůli studené frontě. Teploty klesnou i pod bod mrazu, informuje Český meteorologický ústav.

neděli bude polojasno až jasno, v Čechách přechodně až oblačno. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 10 až 5 °C, při slabším větru od 5 až k 0 °C. Nejvyšší denní pak vystoupají na 12 až 17 °C,“ informuje ČHMÚ.

Pondělí bude o něco málo chladnější. Nejnižší noční teploty klesnou k 10 až 6 °C, denní teploty vystoupají k 9 až 14 °C. Bude polojasno až skoro jasno, místy se objeví oblačnost nebo mlhy, ojediněle mrholení. „Od západu předpovídáme postupně oblačno až zataženo, odpoledne s deštěm nebo přeháňkami, na východě srážky až večer a jen místy,“ avizují meteorologové.

úterý bude zataženo až oblačno, na většině území se objeví déšť nebo přeháňky, od západu ubyde srážek. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 9 až 4 °C, nejvyšší denní pak mezi 8 až 12 °C. „Večer se bude vítr měnit na jihozápadní až jižní a bude postupně slábnout,“ dodávají meteorologové.

Středa bude oblačná až zatažená, ojediněle se objeví přeháňky, odpoledne a večer v jihovýchodní polovině území i déšť. Nejnižší noční teploty klesnou k 5 až 1 °C, nejvyšší denní teploty pak vystoupají k 8 až 12 °C.

Ve čtvrtek bude převážně zataženo s deštěm, místy i trvalejším a vydatnějším, postupně od západu nad 900 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 8 až 4 °C, nejvyšší denní teploty dosáhnou 5 až 9 °C. V dalších dnech se bude pomalu ochlazovat, meteorologové očekávají teploty pod bodem mrazu.

Tagy: