Hudební fanoušci truchlí: Zemřel autor legendárního hitu. Harley podlehl zákeřné nemoci

Ve věku 73 let zemřel britský zpěvák Steve Harley. Frontman legendární skupiny Cockney Rebel odešel po krátkém boji s rakovinou. Před měsícem na svých sociálních sítích oznámil, že si dává pauzu od koncertování, aby se mohl podrobit léčbě.

„Náš úžasný otec zemřel v klidu doma, se svou rodinou po boku. Z lesa, který tak miloval, mu zpívali ptáci,“ informovala o odchodu britské rockové hvězdy jeho rodina. Zpěvákovi příbuzní zároveň požádali fanoušky, aby respektovali jejich soukromí.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřel Anthony Walker, hvězda funkové skupiny Gap Band. Pracoval se Snoop Doggem i Travoltou

Harley zpíval a hrál s kapelou Cockney Rebel, dokud mu to zdravotní stav umožňoval. Až minulý měsíc musel koncertování kvůli léčbě rakoviny přerušit. V únoru vzkázal přes svůj tým fanouškům na sociálních sítích, že v tomto roce ruší všechny koncerty. „Steve doufá, že příští rok bude úplně jiný. Váží si milých slov a přání,“ dodali jeho spolupracovníci.

We are devastated to announce that Steve, our wonderful husband, father and grandfather, has passed away peacefully at...

Posted by Steve Harley & Cockney Rebel on Sunday, March 17, 2024

Steve měl se svou skupinou Cockney Rebel velmi úspěšnou hudební kariéru. V roce 1973 se s debutovým albem Sebastian vyšplhal na přední příčky světových hitparád. Tři roky nato vydal svou zřejmě nejznámnější skladbu Make Me Smile (Come Up and See Me). Píseň si získala spoustu fanoušků a v nejrůznějších anketách je často považována za jeden z nejlepších singlů britských hitparád. Společnost The Performing Rights Society potvrdila, že jde o jednu z nejhranějších písní v britském vysílání, píše The Mirror.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ivan Hlas exkluzivně o boji s rakovinou. Dost drsné chvíle. Hrozilo, že už nikdy nebudu mluvit

Tagy:
hudba rakovina kultura úmrtí Steve Harley Steve Harley & Cockney Rebel