Stromy popadané na domy, zastavená doprava. Česko zasáhly silné bouřky

Popadané stromy a přerušená doprava. Do Česka dorazily v pondělí odpoledne silné bouřky. Nejdramatičtější situace nastala v Záhořanech u Prahy, kde spadlo několik topolů na rodinný dům.

Ve chvíli, kdy v Zahořanech u Prahy spadlo během bouřky na rodinný dům pět topolů, na zahradě nikdo nebyl. Část stromů zasáhla rodinný dům a zablokovala hlavní vchod do budovy. „Poškození je spíš menší a je to bez zranění. Na zahradě v té době nikdo nebyl,“ uvedl mluvčí hasičů Středočeského kraje Jan Sýkora.

ČTĚTE TAKÉ: Na berlínských koupalištích se zase servali. Úřady na místa vysílají mobilní policejní stanice

Podobná událost se stala v Bratronicích na Kladensku, kde se skácel strom na rekreační chatu. Naštěstí ani v tomto případě nebyl nikdo zraněn.

V Benátkách nad Jizerou na Mladoboleslavsku popadalo několik stromů na fotbalovém hřišti a poškodily lavičky. U Postupic na Benešovsku poničily stromy elektrické vedení. Další spadlé stromy zkomplikovaly dopravu.

Hasiči kvůli bouřce vyjížděli k popadaným stromům i na dalších místech regionu. Celkem zasahovali u 40 podobných případů, sdělil mluvčí krajských hasičů Jan Sýkora.

Mohlo vám uniknout: Bouřky ochlazení nepřinesou

Zhruba 13 litrů na metr čtvereční napršelo na některých místech Vysočiny, uvedlo Povodí Vltavy. Pelhřimovsko a Třebíčsko zažilo krupobití.  Také v tomto kraji padaly stromy, kvůli nim se zastavil provoz mezi stanicemi Okříšky a Stařeč na Třebíčsku.

Vedle odklízení stromů a zlomených větví museli hasiči v Račíně na Žďársku také pročišťovat ucpanou kanalizaci.

Tagy: