Summit platformy Platon Life se zaměřil na budoucnost digitalizace. V aukci nabízel unikáty

Platon Life Global Digital Ecosystem Summit 2022

Summit platformy Platon Life se zaměřil na budoucnost digitalizace. V aukci nabízel unikáty

Pražský Slovanský dům byl svědkem prestižní mezinárodní konference o digitalizaci a kryptoměnách. Platon Life Global Digital Ecosystem Summit 2022 přivítal přední odborníky a osobnosti z oblasti informačních technologií, bankovnictví i umění. Akce, za kterou stojí společnost Platon Life manželů Daniela a Julie Tannerových, získala i záštitu českého Senátu.

Účastníci summitu se dočkali bohatého programu a především pestrého přednáškového panelu odborníků z různých koutů světa. Experti i návštěvníci společně diskutovali o vlivech a dopadech digitalizace na vzdělání, životní prostředí či platební systémy.

„Cíl tohoto summitu je spojit lidi jak z veřejného, tak soukromého sektoru, a vytvořit dlouhodobou platformu pro vzdělávání, edukaci a budoucí digitalizaci – digitální platformy, na kterých pracujeme v rámci Platon Life,“ řekl Tanner redakci CNN Prima NEWS.

„A vlastně je to takový brand awarness – povědomí našeho brandu – co děláme, že přispíváme pomocí digitalizace jak vzdělání, tak ekologii,“ doplnila jeho manželka Julie.

Některé debaty se dotkly také gamingu či umění. Přímo na konferenci navíc probíhala aukce zajímavých cenností, od limitovaných pamětních bankovek po obrazy či sklo od Moseru.

„Po světě probíhá mnoho aukcí uměleckých děl v kryptoměnách, a to jak teda fyzických uměleckých děl, tak samozřejmě NFTček. Připravují se nové projekty ve spojení s virtuální realitou. To je přesně to, co tato konference a tento summit přináší. To, co bychom chtěli dělat do budoucna,“ přiblížil designér a autor slavného loga hnutí Občanské fórum Pavel Šťastný.

Nouze nebyla ani o významné a zajímavé hosty. Ve Slovanském domě se sešli přední čeští i zahraniční finančníci, obchodní ředitelé či ekonomové a umělci. Diskuzi o digitalizaci si nenechal ujít ani Philip Bonn, britský podnikatel a zvláštní vyslanec při Organizaci spojených národů. Ve strukturách OSN pracuje už téměř 17 let.

„Je to velmi důležitý den, protože se koná konference mého přítele. Setkali jsme se vlastně v Římě společně s delegací Jeho Svatosti, papeže Františka. Jako katolík jsem velmi souzněl s věcmi, které mi pan Tanner řekl. Našli jsme mnoho oblastí filantropie, které nás spojovaly – zejména témata jako životní prostředí či změna klimatu. Tak jsme se stali přáteli,“ poodhalil Bonn pro CNN Prima NEWS.

Na konferenci byla samozřejmě řeč i o kryptoměnách, které se čím dál více těší pozornosti široké veřejnosti. Ředitel výzkumu a vzdělání v Platon Life - Leopold Tanner – je přesvědčen, že s růstem a digitalizací platebních technologií se stane placení kryptoměnami zcela běžnou záležitostí – nebo minimálně k tomu má lidstvo nakročeno.

„Postupně, jak kryptoměnové platformy – a řekl bych, že určitou avantgardou je i Platon Life – pronikají do té reálné ekonomiky, zprostředkovávají stále širší spektrum produktů a služeb, tak samozřejmě je to velmi reálné. V tomto ohledu je ta budoucnost, zdá se, velmi optimistická,“ řekl Leopold Tanner, ředitel výzkumu a vzdělávání v Platon Life

Kryptoměny? Bez rizika nejde o investici

Nemalá část summitu se věnovala bezpečnosti digitalizace i kryptoměn samotných. Ani virtuální peníze totiž nejsou zdaleka v bezpečí, třebaže se mohou chlubit celou řadou ochranných mechanismů. Navíc v určitých ohledech jsou kryptoměny pro zcela neznalé zájemce poměrně rizikovou investicí.

„Když vezmete fyzické peníze, tak jediná ochrana těch peněz je de facto peněženka nebo trezor. Tady těch chránících prostředků je mnohem více, a ten případný agresor může přistupovat z více pozic, více oblastí,“ upozornil generální ředitel Státní tiskárny cenin Tomáš Hebelka.

„V tuto chvíli neexistuje úplně bezpečná investice. Žádná investice není úplně bezpečná, musíme se dívat, jaká jsou rizika. Pokud tam riziko není žádné, pak to není investice. Je vždy riziková, nebezpečná z tohoto hlediska,“ doplnil Lukáš Kovanda, hlavní ekonom Trinity Bank.

Všechna tato témata se snaží společnost Platon Life přiblížit a popularizovat skrze své nové programy, projekty a platformy. Kromě vzdělávacích aktivit také spravuje finanční ekosystém tvořený z digitální peněženky, digitální měny PlatonCoin či aukčního portálu Platon Aukce. Edukativní složku ale plánuje společnost ještě více posílit – a to nejen u nás, ale také v zahraničí.

Tagy: