Teploty přes 20 °C, ale i přeháňky a déšť. Víkend bude spíše podzimní

Podzimní počasí (Ilustrační foto)

Počasí 12.9.2022 (6:11)

V pondělí bude polojasno až oblačno, ráno se mohou objevit mlhy či nízká oblačnost. Během dne budou teploty příjemné – vystoupají až k 23 °C. Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) však varují, že se zejména na severovýchodě a východě objeví déšť a přeháňky. Jak bude v následujících dnech?

Začátek týdne se ponese v duchu polojasné až oblačné oblohy. Z rána se mohou výjimečně objevit mlhy nebo nízká oblačnost. Zejména na severovýchodě a východě se místy objeví déšť či přeháňky, jinde jen ojediněle. Večer však bude postupně až skoro jasno.

Teploty budou příjemné, pohybovat se budou mezi 19 až 23 °C, na severovýchodě pouze kolem 18 °C a na horách vystoupají ke 14 °C. Vát bude slabý, na Moravě a ve Slezsku přechodně mírný severozápadní až severní vítr o síle 2 až 6 m/s.

V noci na úterý bude jasno až polojasno. Postupně však v Čechách bude od severozápadu přibývat oblačnosti. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 10 až 6 °C, v údolích klesnou až ke 4 °C.

Během úterý bude od západu oblačno až zataženo, na východě naopak zpočátku jasno až polojasno. Ráno se místy objeví mlhy a nízká oblačnost. Večer pak meteorologové zejména v jihozápadních Čechách očekávají místy déšť. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 20 až 24 °C.

Déšť přetrvá do konce týdne

Ve středu bude situace obdobná – očekává se zatažená až oblačná obloha a na většině území déšť. Denní teploty se budou pohybovat mezi 18 až 22 °C, na jihu však mohou vystoupat až ke 24 °C.

Déšť a přeháňky se na většině území očekávají i ve čtvrtek, s postupem dne by však srážek mělo ubývat. Teploty opět přesáhnou 20 °C, na jihovýchodě mohou vystoupat až ke 22 °C. Od pátku se však začne ochlazovat. Teploty se budou pohybovat mezi 15 až 19 °C, na většině území se navíc očekávají přeháňky.

Víkend už proto bude připomínat spíše podzim. Denní teploty se budou pohybovat mezi 11 až 16 °C, noční pak mezi 9 až 4 °C. Místy se očekávají přeháňky, na horách budou četnější. V neděli přijde déšť, který zasáhne celé území.

Tagy: