Vpád do ledové vody i záchrana 130kilového muže. Policisté z Ostravska měli náročný program

Policisté z Ostravska zachránili dva životy.

Policisté na Ostravsku zachraňovali životy

Policisté z Ostravska se ke konci roku pořádně zapotili. Zachránili život dvěma mužům a pokaždé to byla fyzicky velmi náročná akce. V prvním případě se vrhli do ledové vody, ve druhém poskytovali tři čtvrtě hodiny první pomoc muži vážícímu 130 kilo.

Tělo bezvládného muže z rozbouřené řeky Ostravice zachytil náhodný kolemjdoucí, krátce nato na místo doběhli policisté. Dvaatřicetiletému muži po vytažení začali okamžitě masírovat srdce. „Až do příjezdu záchranářů poskytoval policista spolu se zachráncem tonoucímu muži první pomoc,“ upřesnila policejní mluvčí Kateřina Kubzová pro CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Dramatický silvestr v Hradci Králové: Alkohol rozpoutal v rodině peklo, dvě ženy zkolabovaly

Další záchrannou akci provedli policisté ve třetím patře domu v Ostravě. Přivolali je k 51letému muži v bezvědomí. „Osobu jsme sundali z postele a položili ji na zem. Kolega zkoušel bolestivé podněty a zároveň sledoval hrudník, já jsem začal s masáží,“ popsal jeden ze zasahujících Jakub Korista. Policisté muži masírovali srdce deset minut, společně se záchranáři poté další půlhodinu.

Oživování skončilo úspěšně, pak ale nastal další problém. Nedařilo se jim dostat 130kilového muže do sanitky. Na pomoc museli přivolat hasiče. „Předvedli profesionální zákrok a třeba to bude další krůček k tomu, aby nás veřejnost přestala vnímat jako represivní složku,“ zhodnotil výkon policistů velitel zásahu Martin Szela pro CNN Prima NEWS.

Tagy: