Tragická nehoda na Olomoucku: Po nárazu do betonové zídky v autě uhořel muž

Při nehodě osobního automobilu ve čtvrtek časně ráno na silnici mezi Hněvotínem a Nedvězím na Olomoucku zemřel pětačtyřicetiletý řidič. Silnice číslo 570 tam byla kvůli havárii vozidla uzavřena, mimo provoz byl i sjezd na 37. kilometru dálnice D47 ve směru od Olomouce na Hněvotín. Provoz byl obnoven krátce před 8:00. Okolnosti nehody se vyšetřují, sdělil policejní mluvčí Libor Hejtman.

Nehoda se stala pod mostem sjezdu z dálnice D46 u exitu 37 Hněvotín, nahlášena byla v 05:00. „Přivolaní policisté na místě nalezli shořelé osobní vozidlo, ve kterém se nacházela osoba bez známek života. Podle dosavadního šetření řidič zřejmě při sjezdu z dálnice z dosud nezjištěných příčin projel křižovatkou a narazil do protější betonové zídky,“ uvedl Hejtman. Přesné příčiny a okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření.

Na místě zasahovali hasiči. „Podle předběžných informací z operačního střediska se měla uvnitř vozu nacházet jedna osoba, což bylo během hašení vysokotlakým proudem potvrzeno. Řidič bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Tagy: