Ukrajinské drony seslaly zkázu na okupanty. Po přesné trefě následovala katastrofální exploze

Ukrajinská 79. vzdušná výsadková brigáda provedla další údery proti ruským vojákům. Obávaná vojenská skupina z Mykolajivu často využívá bezpilotní letouny, pomocí nichž svrhává bomby do ruských zákopů a dalších úkrytů. Některé granáty padaly do bezprostřední blízkosti od okupantů. Okolnosti nově zveřejněných záběrů, které ukazují i katastrofální explozi vojenského materiálu, je v době válečného konfliktu složité nezávisle ověřit.

„Výsadkáři 79. brigády pokračují v plnění bojových úkolů v Doněcké oblasti a úspěšně ničí nepřítele útočnými drony. Nutno poznamenat, že operátoři bezpilotních letounů v této činnosti dosáhli vysoké úrovně dovedností – likvidují okupanty s velkou přesností. Podívejte se na video, na němž svržená munice zasahuje velmi přesně nepřítele, jemuž nedává šanci přežít,“ uvedla ve svém prohlášení ukrajinská 79. brigáda.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: PŘEHLEDNĚ: Které společnosti nadále působí v Rusku? Podívejte se na „seznam hanby“

Na videu je vidět série ukrajinských úderů proti ruským okupantům. Operátoři bezpilotních letounů využívají osvědčenou taktiku – z dronů svrhávají výbušniny přímo do skrýší nicnetušících ruských vojáků.

Cílem operací 79. brigády se kromě ruských jednotek stal i vojenský materiál. Ukrajinci shodili bombu přímo na muniční sklad, v němž se zřejmě nacházelo větší množství protitankových min. Následovala obrovská exploze, která donutila ukrajinský dron k dočasnému ústupu.

Ukrajinská 79. vzdušná výsadková brigáda, která pochází z Mykolajiva, v posledních měsících působí především u Marjinky. Analytici považují boje u tohoto vybombardovaného doněckého města za podobně brutální jako ty, k nimž dochází u Bachmutu. Aktivity výsadkářů ze 79. brigády jsou jedním z hlavních důvodů, proč ještě okupanti nemají Marjinku plně pod kontrolou.

Skupinky ruských vojáků, které se snaží narušit ukrajinskou linii u Marjinky, Ukrajinci nazývají „masem“ – kvůli velmi vysoké úmrtnosti. Moskva však ve svém náporu neustává.

Tagy:
válka dron Ukrajina výbuch mina exploze bezpilotní letoun drony Rusko Donbas Mykolajiv Doněcká oblast miny zákopy Marjinka zákop Ukrajinská 79. vzdušná výsadková brigáda