Migranti z Afriky terorizují bavorské město. Dívky nemají chodit samy, obchody řeší krádeže

Bavorské město Řezno terorizují bandy migrantů. Podle dat tamních supermarketů Edeka razantně narostl počet krádeží a 80 procent jich mají na svědomí migranti, uvedl manažer Ferat Nuha. Kromě krádeží cizinci napadají zaměstnance obchodu a jsou velmi agresivní. V dalších oblastech Bavorska se lidé bouří a odmítají stavby ubytoven pro žadatele o azyl.

Nejhorší situace je v supermarketu Edeka na hlavním vlakovém nádraží, který se stala podle manažera „absolutním zlodějským hotspotem“. „Krádeže máme každý den. Zhruba 80 procent z nich páchají cizinci. Od léta 2023 je situace obzvláště špatná. Zlodějny páchají Tunisané, jako by je sem někdo ve velkém vysypal. Jsou neuctiví, urážejí nás a napadají zaměstnance,“ popisuje pro Bild.de Ferat Nuha.

ČTĚTE TAKÉ: Masová migrace Evropě nepomůže. Zničí náš sociální stát, náklady jsou obrovské, varuje analýza

Situace prý začala být neúnosná, podle něj kradou zejména „muži oblečení v černém, všichni z azylových domů v Řezně“.

Nejsou to ale jen krádeže v obchodech. Ředitel katolického Gymnázia a střední školy svaté Marie nedávno varoval dopisem rodiče, aby dívky nepouštěli do školy samotné. „Bez ohledu na denní dobu je pro vaše dcery nejlepší chodit ve skupinách a využívat pouze dobře osvětlené ulice.“ Škola se totiž nachází nedaleko vlakového nádraží a v jeho blízkosti je ubytovna žadatelů o azyl.

Po cestě do školy nyní hlídkují policejní vozy a policisté někdy dokonce žáky doprovázejí až ke vchodu do budovy.

Vysvětlení pro vysokou koncentraci severoafrických migrantů ve městě nad Dunajem je jednoduché. Německé úřady rozmisťují žadatele o azyl podle státní příslušnosti. Od léta 2023 početné skupině Tunisanů přidělily útočiště v ubytovacím zařízení pro uprchlíky v Řeznu v blízkosti vlakového nádraží.

V této souvislosti se nelze divit protestům a ostrému nesouhlasu obyvatel hornobavorského městečka Warngau, kteří nesouhlasí s tím, aby se u jejich obce vystavěla ubytovna pro uprchlíky. Nesouhlas místních je tak velký, že se jednání obecního zastupitelstva před několika měsíci konalo pod policejní ochranou, píše web týdeníku Focus.

Postavit nové ubytováni pro běžence je potřeba vyřešit velmi brzy. V současné době jsou žadatelé o azyl ubytování ve třech zcela naplněných tělocvičnách. Do obce ale proudí noví a noví běženci. Nejrychlejší řešení je postavit ubytovnu pomocí čtyř kontejnerů, každý by mohl pojmout 126 osob. Proti ubytovně se zvedla masivní vlna nevole. Veřejná schůze se proměnila v demonstraci za dohledu policie. Lidé se obávají o bezpečnost a klid.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nelegální migrace přes Českou republiku klesla

Tagy: