Masová migrace Evropě nepomůže. Zničí náš sociální stát, náklady jsou obrovské, varuje analýza

Masová migrace do Evropy zlikviduje sociální stát v podobě, na kterou jsou lidé na starém kontinentu zvyklí, píše deník Bild s odvolání na výsledky analýzy vědců z Nizozemska pod vedením Gerrita Kreffera. Své tvrzení dokládají statistikami o ročních nákladech na jednoho uprchlíka, ale i o ziscích, které migrant dané země přináší.

„Důsledky neomezené masové migrace pro veřejné finance jsou jasné. Je to konec sociálního státu, jak ho známe,“ píší odborníci. Pro státní pokladnu jsou nejnáročnější migranti z Afriky, uvádí analýza.

ČTĚTE TAKÉ: Antisemitismus, armáda nezaměstnaných, kriminalita. Němci zuří kvůli důsledkům migrace

Jeden migrant stojí státní rozpočet v průměru ročně 625 tisíc eur (v přepočtu 15,6 milionu korun). V kontrastu s tímto zjištěním jsou pracovní migranti z Japonska a USA pro státní pokladnu požehnáním, do rozpočtu přispějí částkou 625 tisíc eur (v přepočtu 15,6 milionu korun) ročně.

Analýza zcela vyvrací názor, že migranti přinášejí do Evropy tolik potřebnou pracovní sílu, jak se pro týdeník Focus vyjádřil například generální ředitel Daimler Mercedes Dieter Zetsche, který mluvil o „základu pro další německý hospodářský zázrak“. Z dat expertů vyplývá, že náklady na žadatele o azyl se šplhají v průměru na částku 475 tisíc eur za rok.

Studie znepokojuje politiky v celé západní Evropě. Se sílícím přílivem migrantů se potýká především Německo. „Analýza, která se podrobně zaměřuje na oblasti, z nichž migranti přicházejí, se v Německu nedělá. Panují obavy, že by se to mohlo vnímat jako diskriminace. Vědomě se zavírají oči před různými integračními bilancemi a jejich příčinami,“ uvedl Stefan Luft, expert na migraci z Brém. A připomněl, že Nizozemsko a Německo jsou si v mnohém podobné.

Stefan Heck, expert na migraci z CDU, je výsledky analýzy znepokojen: „Každé politické rozhodnutí je posuzováno z hlediska finančních důsledků a migrační politika se nesmí stát výjimkou! Taková čísla potřebujeme i pro Německo.“

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V Německu opět stávkují němečtí železničáři

Tagy: