Tropy vydrží do pátku, pak přijde déšť a bouřky. Meteorologové řekli, kde hrozí nejvíc

Do Čech míří Kerberos. Přinese extrémní teploty (ilustrační foto).

Počasí (29.6.2023 6:50)

Zatímco ve čtvrtek dosáhnou teploty na 28 °C, v pátek rtuť teploměru vyšplhá i na 30 °C. Na víkend se mírně ochladí, na většině území se objeví přeháňky a v sobotu i bouřky. V příštím týdnu se pravděpodobně vrátí slunečnější a teplejší počasí. Vyplývá to z týdenní předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

„Ve čtvrtek naměříme teploty většinou přes letních 25 °C, chladněji bude jen na severovýchodě republiky. Letní teploty vydrží na většině území i v pátek, oblaků už ale bude výrazně víc a odpoledne a večer se hlavně v Čechách objeví přeháňky nebo i bouřky," uvedli meteorologové na Facebooku.

ČTĚTE TAKÉ: Na Chorvatsko se valí studená fronta. Podívejte se, jak tam bude začátkem prázdnin

Během pátku se mají teplotní hodnoty pohybovat v rozmezí 26 až 30 °C.

sobotu přibyde oblačnosti, někde se i zatáhne, přeháňky se objeví na většině území, na Moravě a ve Slezsku počítejte i s bouřkami. Během dne od západu začne srážek ustávat a přechodně zasvitne i slunce. Nejnižší noční teploty klesnou k 18 až 14 °C, na západě až k 12 °C. Nejvyšší denní se pak budou pohybovat mezi 20 a 24 °C, v Polabí a Poohří by mohlo být až 26 °C.

Neděle bude převážně oblačná, místy se objeví déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty budou mezi 16 až 12 °C. Přes den rtuť teploměru vystoupá k 26 °C, o něco tepleji bude na jižní Moravě.

následujících dnech by se mělo ještě více oteplovat, meteorologové předpovídají i 31 °C.

Tagy: