Záhadný objev na pláži: Moře v Kalifornii vyplavilo divného tvora s ostrými zuby a bez ploutví

Minulý víkend vyplavilo moře na jednu z pláží v jižní Kalifornii podivného tvora. Ten měl dlouhé, bledé tělo, tlamu plnou ostrých zubů a nedisponoval ploutvemi, jak informovala zahraniční média.

„Co je tohle za věc?“ ptal se nálezce, který podle serveru The Mirror objevil zvláštní rybu v Dana Point. Fotografie se staly okamžitě virálními. „Vypadá to mimozemsky, ale nejde o mimozemšťana. Jak řekli ostatní, bude to spíše úhoř,“ nechal se slyšet jeden z přispěvatelů pod jeho příspěvkem.

ČTĚTE TAKÉ: Obří mrtvolu žraloka objevili na pláži v USA. Seržant s ním nemusel bojovat, žertují policisté

Ten se patrně nejvíce přiblížil k pravdě. Bílý bledý tvor s dlouhým tělem bez ploutví a se spoustou ostrých zubů je pravděpodobně muréna. „Vypadá to, že po smrti jen trochu vybledla,“ okomentovaly „mimozemšťana“ z pláže pro server Los Angeles Times příslušné úřady.

Normálně je totiž ryba světle až tmavě hnědá nebo zelená. „Kalifornská muréna je dlouhá, štíhlá hadí ryba. Na rozdíl od většiny ryb nemá žádné pánevní ploutve, prsní ploutve ani žaberní kryty,“ popsal murénu web Monterey Bay Aquarium.

Murény žijí v korálových útesech. Živí se malými rybami, krevetami, chobotnicemi, kraby nebo mořskými ježky a humry. Podle akvária mohou dorůstat až 1,5 metru. Ryba má dvojitou řadu ostrých zubů, které se naklánějí dozadu, takže kořist velmi těžko uniká. Zuby jsou navíc pokryty bakteriemi. Kousnutí je tedy nejen bolestivé, ale může zapříčinit i infekci.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Žralok v jezeře uprostřed města. Lidé natočili nezvyklý následek hurikánu Helene

Tagy: