Vánoční stromek v Děčíně vztyčí na parkovišti u popelnic. Chybí tomu romantika, mrzí místní

Hlavní vánoční strom stával kdysi na náměstí.

Vánoční strom přesunuli k popelnicím

V Děčíně se místní zlobí na radnici kvůli místu, které letos vyhradila pro vánoční stromek. Z tradičního prostoru na náměstí se přesune na parkoviště u popelnic na nábřeží Labe. Podle vedení města je změna spojená s větší bezpečností, uvedla ve svém vysílání televize CNN Prima NEWS.

Plán děčínské radnice se mnohým místním nelíbí. „Vánoce u nás budou na parkovišti, pod mostem u Labe, a ještě k tomu u popelnic. Celé roky stál strom na náměstí, proč by to mělo být jinak?“ posteskla si obyvatelka města Pavla Vacková.

ČTĚTE TAKÉ: Nejlepší místa k životu: V prestižním světovém žebříčku jsou pražské Vinohrady

Podle dalších oslovených místo u Labe nemá romantickou atmosféru jako náměstí. Radnice má však pro přesunutí vánočního stromu své důvody. „Těmi hlavními jsou podle městské policie bezpečnost a větší kapacita na nábřeží, odkud jsou krásně vidět i hlavní městské dominanty,“ řekl náměstek děčínského primátora Martin Pošta (Volba pro Děčín).

Chybět prý nebudou létající andělé, zpívající strom ani množství stánků po celém městě. Stále ale platí, že se hlavní vánoční strom se rozsvítí na parkovišti u řeky Labe. „Plánujeme šest vánočních stromů, samozřejmě ten největší bude na náměstí, ale rozsvícení bude na nábřeží,“ uvedl Pošta.

„Nedalo se tam hnout, bylo to tam jako někde na kolotoči. A ten strom ani nebyl takový, jako jsme zvyklí, když stál na náměstí,“ postěžovala si Vacková a dodala, že doufá, že na slavnostní rozsvícení přijde málo lidí.

Tagy: