Vašo Patejdl prozradil budoucnost Elánu. Skončila kapela definitivně?

Vašo Patejdl se svými kolegy z kapely Elán, Jožo Rážem a Jánem Balážem.

Vašo Patejdl nepropadá panice ze současné situace nejen na umělecké scéně a dál se věnuje tvorbě. Připravil například vysněné vánoční album. Jako jeden ze zakladatelů legendární skupiny Elán také prozradil, jak to s nimi vypadá do budoucna, jestli se definitivně rozloučili a jaká mezi členy kapely panuje nálada.

Stejně jako pro mnoho jiných umělců není ani pro Vaša Patejdla tento rok po pracovní stránce příliš veselý. „V tomto období jsem měl být na nějakým vánočním koncertě, který jsem připravoval celý rok, tak doufám, že příští rok už ty koncerty budou,“ řekl zklamaně Vašo.

Slovenský hudebník tráví teď spoustu času ve svém studiu a snaží se pracovat na smysluplných projektech a jedním takovým je například vánoční album. „Napadlo mě to až před Vánocemi, takže bylo pozdě, ale všechno zlé je pro něco dobré, takže když přišla korona, tak mě napadlo udělat konečně to vánoční CD,“ pochlubil se.

U Vaša Patejdla jsou posluchači zvyklí především na slovenštinu. Momentálně se zcela výjimečně rozhodl pro češtinu. „Ve slovenštině to není problém, protože to mám vyzkoušené. V češtině to byl takový můj první pokus, a tak doufám, že jsem to úplně nezkazil,“ dodal zpěvák.

Nejenže začal česky zpívat, ale řadu let v česku i žije. „Já jsem se do Prahy odstěhoval asi před sedmi nebo osmi lety s mojí druhou manželkou. Mám tu hodně práce. Kdysi jsem jezdil z Bratislavy do Prahy. Teď jezdím z Prahy do Bratislavy,“ vysvětlil.

Konec legendární kapely Elán

S Bratislavou dřív muzikanta pojila i legendární kapela Elán. S tím už je teď ale nejspíš konec. „Jožo Ráž dlouhé roky říkal, že chce skončit, tak jsme se dohodli, že to uděláme opravdu, aby nám lidé věřili, že je to pravda. Elán před dvěma lety skončil a my od té dobyt nemáme žádné aktivity a ani nic neplánujeme,“ prozradil razantně Vašo Patejdl.

„Samozřejmě si zavoláme na narozeniny a svátky. Dostáváme nabídky, abychom hráli nebo někde vystoupili, takže to konzultujeme. Ale určitě jsme zůstali kamarádi a píšeme si, voláme si,“ vysvětlil Patejdl, který byl jedním ze zakladatelů skupiny.

Hudebník je i přes pandemii dobře naladěný a těší se Vánoce. „Je to krásný svátek, který začíná těmi bláznivými nákupy a dárečky a potom je to ta klasika. Papáme kapra a díváme se na pohádky,“ řekl na závěr slovenský umělec.

Tagy:
Vánoce Bratislava hudební skupina Česko Praha Elán Jožo Ráž Vašo Patejdl Ján Baláž vánoční písně Václav Patejdl