Vešel do obchodu a začalo peklo. Čtrnáctiletý mladík zastřelil tři chlapce, dalšího zranil

Čtrnáctiletý mladík je obviněn z usmrcení tří dospívajících chlapců.

Střelba v Texasu

V pondělí Texasem otřásla děsivá zpráva. Teprve 14letý chlapec, kterého policisté identifikovali jako Abela Eliase Acostu, je obviněn ze střelby v obchodě u benzinové pumpy v Garlandu. Při svém řádění usmrtil tři dospívající chlapce, čtvrtý, kterého zranil, byl v kritickém stavu převezen do nemocnice. Policisté po střelci nyní pátrají. Jeho otec Richard Acosta se úřadům již přihlásil, svému synovi při činu pomáhal.

O akci 14letého hocha informoval na tiskové konferenci náčelník garlandské policie Jeff Bryan. Podle kamerových záznamů z venkovních prostor obchodu otevřela osoba v šortkách a bez trika dveře prodejny a začala střílel. Záznam policisté zveřejnili, píše CNN.

„Zbraň, která byla při tomto incidentu použita, byla pistole ráže 40. Měla prodloužený zásobník. Víme, že vystřelil nejméně dvacet nábojů, protože jsme našli nábojnice,“ sdělil Bryan. Za cíl si mladík buď záměrně, či náhodně vybral čtyři dospívající místní chlapce.

Oběti byly identifikovány jako 14letý Xavier Gonzalez, 16letý Ivan Noyala a 17letý Rafael Garcia. Čtvrtý hoch, 15letý chlapec, byl v kritickém stavu převezen do nemocnice, jeho stav je podle posledních informací policie již stabilizovaný.

Policie hned v pondělí vzala do vazby jiného 14letého chlapce. Následně však uvedla, že se nejednalo o hledaného střelce a že byl z vazby propuštěn. Nadále však zůstává zájmovou osobou, neboť o střelbě poskytl důvěrné informace a spolupracoval při vyšetřování.

**Press Release** Directive to Apprehend Obtained For Shooting Suspect in Triple Murder Issue Date: December 29,...

Posted by Garland Police Department on Wednesday, December 29, 2021

Policisté nyní pátrají po Acostovi, který by mohl být podle vyšetřovatelů ozbrojený a nebezpečný. Dosud nebyl nalezen, o pomoc proto žádají veřejnost. Za informace, které povedou k jeho dopadení, nabízejí odměnu pět tisíc dolarů, v přepočtu 110 tisíc korun.

Policistům se zatím přihlásil hledaný řidič bílého pick-upu. Jak se posléze ukázalo, jedná se o otce hledaného mladíka. Tomu při jeho činu pomáhal. K obchodu u benzinové pumpy ho dovezl a po střelbě zase odvezl. Vyšetřovatelé nyní zjišťují, co mladíka k tak hrůznému činu vedlo.

Tagy: