VÝSTRAHA: Silné bouřky a kroupy udeří v Česku. Část území zasáhnou dříve, než se očekávalo

Bouřka (ilustrační foto)

Počasí 20.7.2024 (8:00)

Silné bouřky s kroupami a přívalovým deštěm odpoledne udeří na západě Čech. Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) vydali výstrahu pro Karlovarský a části Plzeňského a Ústeckého kraje. Výstraha platí od tří hodin odpoledne do devíti hodin večer.

Na západ Čech v sobotu mohou dorazit silné bouřky, které budou pomalu postupovat. Napršet může i kolem 30 litrů vody na metr čtvereční. Mohou se vyskytnout kroupy do dvou centimetrů a silnější nárazy větru. Výstraha platí od dnešních 15:00 do večera pro část Plzeňského a Ústeckého kraje a také pro Karlovarský kraj.

ČTĚTE TAKÉ: Boj s neviditelným nepřítelem: Vedra zhoršují kvalitu ovzduší, jaký vliv má na naše zdraví?

Přes den bude oblačno až zataženo, na severu Česka až polojasno. Meteorologové dříve uváděli, že se přeháňky a bouřky mohou objevit na jihozápadě území, jinde měly být srážky pouze ojediněle. Oblačnost ubude odpoledne a večer, a to od západu.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v levém dolním rohu příslušnou kategorii. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Denní maxima by se měla pohybovat mezi 24 a 28 stupni Celsia. Nejtepleji má být v severozápadní polovině Čech, kde se teploty nejvýrazněji přiblíží tropické třicítce.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Spalující výheň sežehne Evropu: Teploty vystřelí až na 45 °C ve stínu, vliv má africký fenomén

Tagy: