VÝSTRAHA: Meteorologové někde varují před tropickými teplotami. Kde očekávat bouřky?

Jakým potravinám se vyhnout, abyste se víc nepotili?

Počasí (25.8.2024, 7:16)

Česko i v neděli pocítí tropické počasí. Vysoké teploty, před kterými varují meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) ve výstraze, mohou vést v některých částech země k bouřkám. V následujících dnech by se mělo mírně oproti posledním dnům ochladit, ale rtuť teploměrů klesne přes den jen zřídkakde pod dvacet stupňů.

Teploty v neděli na východě mohou vystoupat až k tropickým 33 stupňům. Meteorologové proto vyhlásili pro Zlínský a část Jihomoravského, Olomouckého a Moravskoslezského kraje výstrahu. Platí až do šesté hodiny večerní, uvedl ČHMÚ. Naopak na západě území bude výrazně chladněji, experti očekávají maxima okolo 21 stupňů Celsia.

ČTĚTE TAKÉ: Jaké počasí bude v Česku na podzim? Meteorologové odhadli, kdy napadne první sníh

V druhé části víkendu bude jasno až polojasno. Od západu bude ale v průběhu dne přibývat oblačnosti. Ta s sebou přinese také dešťové srážky, které se budou postupně přesouvat na Moravu a do Slezska. Na východě poté meteorologové očekávají bouřky.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v levém dolním rohu příslušnou kategorii. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

V noci se místy objeví déšť či přeháňky. V severozápadní polovině Čech a na východě Moravy a Slezska se srážky objeví jen ojediněle.

V pondělí bude zataženo až oblačno, místy se dostaví občasný déšť, ojediněle také bouřky. Srážek bude v průběhu odpoledne ubývat. Maximální denní teploty se budou pohybovat mezi 19 a 23 stupni Celsia. Větší horko bude na jihu Moravy, kde rtuť teploměrů může vystoupat až k 27 stupňům.

Také v úterý bude obloha oblačná, místy i polojasná. Mraků bude v průběhu dne od západu ubývat. Ojediněle se vyskytnou přeháňky. Denní maxima dosáhnou 23 až 27 stupňů Celsia, na jihu Moravy až 29 stupňů.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Spadlé stromy, zatopené domy a uvízlé vozy. Hasiči po bouřkách hlásili téměř 900 výjezdů

Tagy: