Záběry demolice: Tudy cesta nevede. Ukrajinci u Bachmutu rozmlátili konvoj okupantů

Ukrajinci u Bachmutu rozmlátili konvoj ruských okupantů.

Ukrajinci zničili ruský konvoj

Ukrajinci v okolí doněckého Bachmutu provedli úspěšný úder na ruský konvoj těžké techniky. Pomocí dělostřelectva se jim povedlo zlikvidovat dva tanky, dvě vozidla BMP a nespecifikovaný počet okupantů. Vyplývá to z hlášení ukrajinského ministerstva obrany. Bližší okolnosti záběrů je v době ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Další ruský pokus o útok jižně od Bachmutu selhal,“ uvedlo ukrajinské ministerstvo obrany na sociální síti X. K tomu zveřejnilo záběry úderu na ruskou kolonu těžké techniky. Útok podle všeho provedl 24. samostatný útočný prapor – známý pod označením „Aidar“.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nikdy nezapomeneme. Kyjev poděkoval Česku za pomoc, zmínil srpen 68 i Havla s Krylem

Záběry, které pořídil bezpilotní letoun, nejdříve sdílel na Telegramu jeden z dobrovolníků zmíněného praporu. Poté video převzaly nejrůznější analytické účty. Ty začaly materiál šířit dál. Rusko podle člena ukrajinské armády během úderu ztratilo dva tanky, dvě bojová vozidla pěchoty BMP a blíže nespecifikované množství pěchoty.

Právě území jižně od Bachmutu je v současnosti epicentrem ukrajinsko-ruských bojů. K velmi krvavým střetům dochází u obcí Kurdyumivka, Andrijivka a Klišivka. Poslední jmenovaná vesnice leží asi jen pět kilometrů od vybombardovaného doněckého města.

Náměstkyně ukrajinského ministra obrany Hanna Maljarová uvedla začátkem týdne na Telegramu, že ukrajinská armáda od začátku letní protiofenzivy v okolí Bachmutu osvobodila území o zhruba 43 kilometrech čtverečních.

Rusko obsadilo Bachmut po několikaměsíčních bojích letos v květnu. Šlo ale spíš o Pyrrhovo vítězství. Město, které je nyní de facto srovnané se zemí, totiž okupanti dobyli za cenu masivních ztrát.

Tagy:
válka tank tanky vojáci Ukrajina Rusko Donbas vojenský konvoj obrněné vozidlo těžká technika Doněcká oblast Bachmut BMP