Záběry totální anarchie. Ukrajinci zaskočili početný konvoj, okupanti vzali nohy na ramena

Ukrajinský úder na ruskou kolonu

Ukrajinský úder na ruskou kolonu

Ukrajinská 31. mechanizovaná brigáda sdílela záznam z drtivého úderu na početný ruský konvoj těžké techniky v minovém poli v Doněcké oblasti. Posádku kolony složené z tanků a dalších obrněných vozidel ukrajinský útok očividně zaskočil. Po vypuknutí dělostřelecké salvy vznikl na poli totální zmatek. Některé stroje Ukrajinci zničili, další vozy ruští vojáci opustili, aby si sami zachránili kůži. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Díky koordinovaným akcím 31., 110. a 116. brigády se nám podařilo zneškodnit kolonu útočníků, kteří se snažili prolomit naši obranu u obce Krasnohorivka. Společně se blížíme k vítězství,“ uvedla ukrajinská 31. brigáda ve svém prohlášení na Facebooku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Uměl čtyři řeči, psal básně a miloval šachy aneb Tváří v tvář padlým ukrajinským vojákům

Na videu je vidět početná kolona ruských tanků a obrněných vozidel typu BTR, která se snažila překonat minové pole nedaleko od doněcké Krasnohorivky. Když vypukl ukrajinský dělostřelecký úder, ruský pohyb po poli se změnil doslova v bitvu o přežití.

Některá ruská vozidla utrpěla fatální poškození, posádky nepoškozených obrněnců se otočily a snažily se dostat do bezpečí. Další vojáci stroje opustili rovnou a dali se na úprk, mezitím v bezprostřední blízkosti od nich dopadaly další ukrajinské bomby.

Ukrajinská 31. mechanizovaná brigáda si vysloužila pochvalu i od kyjevského resortu obrany. „Osud ruských tanků na Ukrajině,“ uvedlo ministerstvo k drtivému útoku na sociální síti X.

Rusové podle kyjevského generálního štábu přišli na Ukrajině za poslední rok a tři čtvrtě o 299 tisíc vojáků, 5 190 tanků, 9 775 dalších obrněných vozidel, 9 555 transportních vozidel, 8 036 dělostřeleckých systémů, 324 vrtulníků, 321 letounů a 5 419 dronů. Není pochyb, že značné ztráty budou i na straně Ukrajiny. Údaje však nelze nezávisle ověřit.

Tagy:
válka tank tanky pole vojáci voják Ukrajina ztráty Rusko vojenský konvoj obrněné vozidlo těžká technika dělostřelectvo BTR Doněcká oblast miny Krasnohorivka Ukrajinská 31. mechanizovaná brigáda