Drsné záběry z bojů: Dron shodil bombu do zákopu vedle okupanta. Hubíme šváby, hlásí Kyjev

Ukrajinský dron shodil bombu přímo do zákopu vedle okupanta.

Dron shodil bombu přímo do zákopu vedle okupanta

Ukrajinci provedli další útok na ruské pozice na okupovaném území. Tentokrát pomocí dronu shodili výbušninu přímo do ruského zákopu, v němž se v té době pohybovalo několik vojáků. Bomba spadla vedle jednoho z nich. Kyjev si na adresu agresora neodpustil ironickou poznámku.

Útok provedli ukrajinští vojáci ze 128. horské zakarpatské brigády. Na záběrech je vidět několik členů ruských sil, kteří se pohybovali ve vyhloubených zákopech. Ukrajinec, jenž ovládal bezpilotní letoun, neváhal a do zákopu shodil bombu. Ta explodovala vedle jednoho z okupantů.

„Máte doma šváby a jiné škůdce? 128. horská zakarpatská brigáda má řešení. Provede odbornou dezinsekci (hubení hmyzu, pozn. red.) ve vašich domovech,“ glosoval generální štáb ukrajinských ozbrojených sil.

Podvodní tankové operace či vykládání munice

Ironickými vzkazy adresovanými ruské armádě Kyjev v poslední době přímo překypuje. Například když na začátku srpna jeden z ruských tanků skončil pod hladinou řeky, Ukrajinci konstatovali, že „podvodní taktiky okupantů nepřináší ovoce“.

Na konci července zase ukrajinský generální štáb poblahopřál ruské armádě poté, co její síly protivzdušné obrany v Chersonské oblasti omylem sestřelily vlastní vrtulník.

Když před měsícem 93. mechanizovaná brigáda ukrajinské armády provedla úspěšný útok na ruské dělostřelectvo i zásobování v Charkovské oblasti, Kyjev úder okomentoval slovy: „Okupanti na své pozice přivezli munici. Ukrajinští vojáci jim pomohli vše rychle ‚vyložit‘.“

Tagy: