Odporné a hnusné, líčí svědek chování slovenských záchranářů k Češce. Měli mluvit o znásilnění

Ženu měli záchranáři sprostě urážet.

Pokračování kauzy Češky, které měli vulgárně nadávat slovenští záchranáři

Jako dehumanizující popisuje svědek chování slovenských záchranářů, kteří měli během vyšetření sprostě nadávat české turistce. Při návštěvě Bratislavy totiž dostala záchvat a potřebovala zdravotnickou pomoc. Té se jí však nedostalo a místo ní si odnesla obrovské trauma. Žena se pro TV JOJ svěřila s tím, co se odehrávalo v sanitce. Kromě urážek měla dokonce padnout i slova o znásilnění.

Když v noci okolo jedenácté hodiny vyšla dvaadvacetiletáletá Češka ven z hotelu, dostala záchvat, který souvisel s její neurologickou poruchou. Na pomoc jí přijela záchranka, nevhodné chování posádky ale pobouřilo i kolemjdoucí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Svědek popsal tragickou nehodu na D2: Autobusy mě předjížděly, viděl jsem, jak do sebe buchly

„To bylo až dehumanizující chování. Bylo to tak odporné a hnusné,“ pohoršil se svědek události nad chováním záchranářů. „Ten jeden říkal svému kolegovi: ‚Pomoc mi s tím tělesem, já to nedám,‘ s ostatními jsme se shodli, že jsou to opravdu profesionálové na svém místě,“ poznamenal pro TV JOJ svědek ironicky.

Žena se měla probrat až v sanitce. Kvůli své diagnóze ale nebyla schopná mluvit, takže pouze poslouchala. Záchranáři si tak stále mohli myslet, že je v bezvědomí.

„Zaslechla jsem záchranáře, jak o mně mluví jako: ‚Co budeme dělat s tou tlustou pí***?‘ Potom mi jeden ze záchranářů stáhl dolů kraťasy, aby ukázal strie, co mám na boku. Pokračovali narážkami, jako že nemám podprsenku, až mi jeden z nich nadzvedl tričko, aby se ujistil, že ji opravdu nemám,“ popsala děsivé chvíle žena.

Bez jakéhokoliv vyšetření jsem byla poslaná pryč ze sanitky

Situace v sanitce podle ní prý ještě gradovala. „Co s ní budeme dělat. Oholíme jí a oš**áme nebo co,“ mělo od záchranářů dokonce zaznít.

Žena mívá během záchvatů křeče a obvykle potřebuje infuzi. Jak však sama řekla, v sanitce kanylu nedostala a na těle se jí ale měly objevit modřiny: „Bez jakéhokoliv vyšetření jsem byla poslaná pryč ze sanitky. Cítila jsem se celá pomlácená, měla jsem bolesti, zejména hrudníku, které přetrvávají. Z té situace jsem traumatizovaná doteď.“

Vyšetřování pokračuje

Svědek se po chvíli podle svých slov znovu procházel po stejném náměstí, kde si všiml policejní hlídky. „Uviděli jsme slečnu, jak tam sedí na náměstí a velmi hystericky usedavě plakala,“ popsal.

Záchranáře, kterých se vyšetřování týká, vedení už vyslechlo. I oni mají údajně vlastní svědky. Co se tak skutečně stalo, je stále předmětem vyšetřování, případem se zabývá i ministerstvo zdravotnictví.

Tagy:
Bratislava TV JOJ urážky záchranářů