Zemřel oblíbený herec Kaprálik. Proslavilo ho divadlo, ve filmu si zahrál i po boku Abrháma

Po dlouhé nemoci zemřel známý slovenský herec Dušan Kaprálik, informovala TV JOJ. Naposledy vydechl v domově sociálních služeb v městské části Bratislavy v Dúbravce. Proslavil se nejen jako divadelní herec, ale zazářil i na televizních obrazovkách.

Ve věku pětasedmdesát let zemřel Dušan Kaprálik. Smutnou zprávu o odchodu herce potvrdila manažerka Divadla Nová scéna Zuzana Šebestová, uvedl portál topky.sk.

ČTĚTE TAKÉ: Sandra Bullocková truchlí. Zemřel její milovaný partner Bryan, bojoval s nevyléčitelnou nemocí

Divadelní a filmový herec se narodil 21. února 1948 v Martinu. Ne vždy se ale toužil stát hercem, v mládí měl totiž velmi blízko k matematice a fyzice.

Dlouhé roky byl pak členem souboru Divadla Nová scéna v Bratislavě. Ztvárnil mnoho postav v dramatických, tragikomických i komediálních činohrách i muzikálových představeních.

Uplatnil se i v rozhlase a televizi, často také daboval. Zahrál si například ve filmech Učitelka, Nedodržený slib, Konečná stanice, kde se objevil po boku například Josefa Abrháma, nebo třeba Láska na vlásku. Objevil se i v seriálec, jako jsou Kriminálka Staré Město nebo Ochránci. Mimo jiné měl také režisérské zkušenosti.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zemřela irská zpěvačka Sinéad O'Connorová

Tagy: