Artur zdědil po Bartošové a Štaidlovi miliony. Přesto se živí jako číšník nebo domovník

Osud se se synem Ivety Bartošové a Ladislava Štaidla nemazlil. Nejprve přišel v 17 letech o matku, loni zemřel i jeho otec. A přestože 25letý Artur zdědil po svých rodičích velké jmění, práce se neštítí a živí se jako běžný člověk. Pracoval například jako číšník nebo jako domovník.

Podle informací deníku Blesk se 25letý Artur na sociálních sítích pochlubil svým životopisem, který svědčí o jeho pracovitosti. Živil se jako číšník v několika vyhlášených pražských hotelech a byl také barmanem. Obě tyto činnosti se pojí s oborem, který studuje. Artur nejprve navštěvoval První soukromou hotelovou školu v Praze, teď je studentem Vysoké školy hotelové.

Syn legendárních hudebníků si vydělával i v oborech, které s jeho studiem nijak nesouvisely. Pracoval jako správce objektu či vedoucí provozu. V tátově firmě se pak živil jako domovník a staral se o výtahy, hasicí přístroje i pravidelné kontroly komínu. Dělal také jednatele ve firmě, která doplňovala obchody s vodními dýmkami a příslušenstvím a zajišťovala jejich catering na akcích.

„Artur začal pracovat brzy, ještě nebyl plnoletý. Už v roce 2012 pomáhal v hotelu Alcron při snídaních,“ řekl deníku Blesk rodinný přítel. Nejmladší Štaidl to zkoušel i s muzikou. Hrál totiž v kapele Behind the Mirror (Za zrcadlem), která se však v roce 2018 rozpadla.

Pětadvacetiletý Artur přitom nouzi o peníze rozhodně nemá. Po smrti své matky, která tragicky zemřela v roce 2014, zdědil dům v Uhříněvsi, který později úspěšně prodal. Další jmění dostal po smrti svého otce.

Štaidl vydělával hudbou i podnikáním

Ladislav Štaidl byl totiž kromě hudby úspěšný také v podnikání. Zatímco muzikou vydělal miliony korun, ať už díky honorářům, nebo autorským právům za písničky, které napsal, podnikáním po revoluci svůj zisk několikanásobně navýšil. Už za minulého režimu začal investovat do nemovitostí východně od Prahy a po revoluci je velmi výhodně zpeněžil. Byl také majitelem a jednatelem společnosti PRAGO-TEX, zabývající se mimo jiné nákupem a prodejem kulturních památek.

„Z hudební branže jsem odešel dobrovolně, což se ukázalo jako prozíravé, protože v podnikatelské oblasti, díky genům po tátovi, jsem dosáhl ještě větších úspěchů než v šoubyznysu,“ říkával Štaidl.

Když loni v poslední lednový den zemřel, zanechal po sobě majetek, který byl vyčíslen na více než 47,5 milionů korun. Ten byl podle informací deníku Blesk rozdělen rovným dílem mezi všechny čtyři potomky – Jiřího, Jana, Karolínu a Artura.

Artur po otci získal nejvyšší podíl (40 %) na všech bankovních účtech, podílové listy a stejně jako jeho nevlastní sourozenci i autorská práva na jeho skladby.

Tagy: