Ahoj, pane policisto, zaskočila holčička operátora na tísňové lince. Co ji zajímalo?

Ahoj, pane policisto, až budu velká, smím u vás pracovat? Tuto netradiční otázku dostal operační důstojník na lince tísňového volání Kantonální policie Thurgau na severovýchodě Švýcarska. Po chvíli zjistil, že mu volá šestiletá holčička. Podle policejního protokolu spolu mluvili téměř tři minuty.

O neobvyklém telefonátu informovali sami zástupci policejního oddělení na sociální síti Facebook: „Tahle šestiletá holčička neváhala a zvolila přímou cestu přes tísňovou linku, aby získala požadované informace o policejním výcviku. A my budeme samozřejmě moc rádi, když si tipy vezme k srdci a za nějakých 15 let nám zase zaklepe na dveře!“

Policista dívence vysvětlil, že než se bude moci přihlásit ke zkoušce, musí se dobře učit ve škole, vyučit se nějakému řemeslu, být hodná a nemít žádný záznam u policie.

Postihu se bát nemusí

Proč holčička vytočila telefonní číslo 117 či zda byla v nějakém nebezpečí, policisté nezveřejnili.

Mluvčí thurgauské policie Daniel Meili pro deník 20 Minuten uvedl, že o podobném volání na tísňovou linku nikdy neslyšel. A doplnil, s čím se policisté na tísňových linkách ve Švýcarsku setkávají: „Vtipné telefonáty na tísňovou linku se stávají, ale i ty jsou vzácné. Pokud však někdo omylem či zbytečně vytočí číslo tísňového volání, je možné, že dostane pokutu.“

To však nebude případ šestileté zájemkyně o práci u policie. „Každý případ posuzujeme zvlášť. Protože se však zjevně nejedná o žertovný telefon, nemá se šestiletá holčička kvůli svému milému hovoru přirozeně čeho bát,“ vysvětlil Meili.

Vedení Kantonální policie Thurgau zareagovalo na událost rychle a využilo ji k „náboru“ nových sil. „Protože však již nyní hledáme novou krev a zkušenosti ukázaly, že otázek na toto téma je mnohem více, budeme vyjíždět na cesty se stánkovými kampaněmi v obchodních centrech v Thurgau. Vedoucí základního výcviku Kantonální policie Thurgau a policisté představí naši profesi a budou k dispozici pro informace. A samozřejmě bude také příležitost prohlédnout si zblízka hlídkový vůz a získat malý dárek,“ lákali policisté na svém Facebooku.

Tagy: