Natáčel si umírající policisty a smál se jim. Bylo to nechutné, líčila vyšetřovatelka

Nepochopitelné chování hypotečního makléře projednává soud v australském Melbourne. Dvaačtyřicetiletý Richard Pusey si po dopravní nehodě natáčel čtyři umírající policisty a smál se jim. Nikomu z nich neposkytl první pomoc a z místa nehody navíc utekl.

Video, které otřáslo celou Austrálií, natočil makléř Richard Pusey loni v dubnu poté, co ho zastavila policejní hlídka kvůli rychlé jízdě. Zatímco Pusey močil u krajnice po pozitivním testu na marihuanu a pervitin, čtyři strážníky smetl kamion. Muž vytáhl telefon a tři minuty si natáčel umírající policistku. Kamera na její uniformě zaznamenala jeho slova. „Tak to vidíš, úžasné, co? Opravdu vynikající. Jediné, co jsem chtěl, bylo dojet domů a dát si sushi. A teď je moje auto na sra*ku,“ řekl tehdy Pusey. K tomu si fotil i tři její umírající kolegy.

Podle soudních znalců byla žena v tu chvíli stále při vědomí. „Na základě toho, co jsem viděla na záznamu, můžu říct, že se Pusey choval opravdu nechutně,“ okomentovala dříve policejní vyšetřovatelka Lisa Nevilleová.

Doufám, že umřeš, křičel na jinou ženu

Hypoteční makléř nasdílel materiály trpících policistů svým přátelům na Facebooku. Neposkytl první pomoc a z místa utekl. Všichni příslušníci zákona, kteří se stali součástí nehody, zemřeli.

Policie ho zadržela hned další den, v jeho luxusním sídle přitom našla drogy. Muž, jehož chování odsoudila i jeho matka, obvinění dlouho odmítal. Tento týden se ale přiznal ke třem bodům obžaloby včetně toho, že se vysmíval umírající policistce.

Časem na internet pronikla i další videa zachycující jeho nevhodné chování. Na jednom z nich křičí na těžce nemocnou manželku muže, který mu měl zařizovat kuchyň. Ta ale nebyla podle jeho představ. „Teď si mě natoč. Snad se ti ta rakovina ještě zhorší, ty debilní kur*o. Doufám, že umřeš,“ křičel na ni Pusey.

Soud bude pokračovat na konci března.

Tagy: